Lotta Schelin. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNLotta Schelin. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lotta Schelin. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lotta Schelin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNLotta Schelin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Lotta Schelin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Mardröm för Schelin: "Hade ont hela tiden"

Publicerad

Lotta Schelin har missat träningar och matcher i två månader.

Nu står det klart att landslags- och FC Rosengårdsstjärnan är sjukskriven med smärtor i nacken och huvud – och kan missa resten av säsongen.

– Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till GP.

 

Lotta Schelin har inte spelat en match för FC Rosengård på två månader. Sveriges mesta landslagsmålskytt har inte ens tränat med laget under samma period.

Anledningen är, skriver Göteborgs Posten, att Schelin är sjukskriven med smärtor i nacken och huvudet.

Konsekvenser av den skada hon ådrog sig i slutet av Malmöderbyt mot LB07 den 26 juni. Då fick Schelin en smäll och när hon klev av planen höll hon handen mot nacken.

Trots smällen spelade Lotta Schelin bara ett par veckor senare EM med Sveriges damlandslag. Enligt GP spelade hon Sveriges fyra matcher med smärtstillande. Efter EM tränade hon med Rosengård men smärtorna i nacken och huvudet satte stopp.

– Det går åt rätt håll men hon har fortfarande problem med smärtor och är en bit från att kunna träna. Det är smällen mot LB07 som sitter i. Att hon spelade hela EM kanske inte gjorde att det blev bättre. Hon fick ju ingen vila däremellan, säger Therese Sjögran till GP.

Missar resten av säsongen

I dagsläget är Lotta Schelin fortsatt sjukskriven och ser ut att missa resten av säsongen med FC Rosengård, som tappat i guldstriden med Linköping under Schelins frånvaro.

– Nej, känns som det blir tajt. Även om hon skulle bli frisk så har hon inte tränat på två månader, så det blir ganska tufft, säger Sjögran.

FC Rosengård går även i Champions League i höst, matcher som Schelin också ser ut att missa.

Rosengårds nya tränare Malin Levenstad vittnar om att Lotta Schelin fick ont av minsta rörelse. I dag mår hon bättre, men är inte i form för att spela fotboll.

Ingen prognos för comeback

Någon prognos för en comeback finns inte.

– Vi har ingen prognos just nu. Vi har haft spelare som har varit borta jättelänge på grund av huvudskador tidigare. Med andra skador har man en vetskap om hur länge man är borta, med huvudskador är det väldigt svårt. Det är bara att hoppas att det blir bra för Lottas skull. Det får ta den tid det tar.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag