Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mardröm för Schelin: "Hade ont hela tiden"

Lotta Schelin. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lotta Schelin. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Lotta Schelin har missat träningar och matcher i två månader.

Nu står det klart att landslags- och FC Rosengårdsstjärnan är sjukskriven med smärtor i nacken och huvud – och kan missa resten av säsongen.

– Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till GP.

 

Lotta Schelin har inte spelat en match för FC Rosengård på två månader. Sveriges mesta landslagsmålskytt har inte ens tränat med laget under samma period.

Anledningen är, skriver Göteborgs Posten, att Schelin är sjukskriven med smärtor i nacken och huvudet.

Konsekvenser av den skada hon ådrog sig i slutet av Malmöderbyt mot LB07 den 26 juni. Då fick Schelin en smäll och när hon klev av planen höll hon handen mot nacken.

Trots smällen spelade Lotta Schelin bara ett par veckor senare EM med Sveriges damlandslag. Enligt GP spelade hon Sveriges fyra matcher med smärtstillande. Efter EM tränade hon med Rosengård men smärtorna i nacken och huvudet satte stopp.

– Det går åt rätt håll men hon har fortfarande problem med smärtor och är en bit från att kunna träna. Det är smällen mot LB07 som sitter i. Att hon spelade hela EM kanske inte gjorde att det blev bättre. Hon fick ju ingen vila däremellan, säger Therese Sjögran till GP.

Missar resten av säsongen

I dagsläget är Lotta Schelin fortsatt sjukskriven och ser ut att missa resten av säsongen med FC Rosengård, som tappat i guldstriden med Linköping under Schelins frånvaro.

– Nej, känns som det blir tajt. Även om hon skulle bli frisk så har hon inte tränat på två månader, så det blir ganska tufft, säger Sjögran.

FC Rosengård går även i Champions League i höst, matcher som Schelin också ser ut att missa.

Rosengårds nya tränare Malin Levenstad vittnar om att Lotta Schelin fick ont av minsta rörelse. I dag mår hon bättre, men är inte i form för att spela fotboll.

Ingen prognos för comeback

Någon prognos för en comeback finns inte.

– Vi har ingen prognos just nu. Vi har haft spelare som har varit borta jättelänge på grund av huvudskador tidigare. Med andra skador har man en vetskap om hur länge man är borta, med huvudskador är det väldigt svårt. Det är bara att hoppas att det blir bra för Lottas skull. Det får ta den tid det tar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!