Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Levenstad avslutar karriären – och är klar för Linköping

Malin Levenstad i Rosengårds tröja – efter en förlust mot Linköping 2019.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rosengård vann damallsvenskan 2019. Här firar Malin Levenstad med sportchefen Therese Sjögran och förre klubbchefen Erling Nilsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Malin Levenstad.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Malin Levenstad lämnar FC Rosengård.

32-åringen är klar för Linköping som assisterande tränare och avslutar därmed spelarkarriären.

– Jag ser verkligen fram emot att komma i gång tillsammans med spelarna, övriga ledarteamet och föreningen i januari, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter fyra guld och lika många äventyr i Champions League lämnar Malin Levenstad FC Rosengård där hon den senaste tiden varit spelande assisterande tränare.

Från januari är det Linköping som gäller, men då enbart i rollen som assisterande tränare till Andrée Jeglertz. Karriären som spelare är därmed över.

– Jag tycker det är en väldigt spännande satsning och resa som Linköping har startat i gång. Målsättningarna i att vinna samt att man värnar om individens utveckling hela tiden går helt i linje med vad jag drivs av. Redan från första kontakt med Andrée har detta känts som ett bra steg i min utveckling som tränare, säger Levenstad i ett pressmeddelande.

https://www.instagram.com/p/CIYIuX8F_AD/

Levenstad klar för Linköping

Utöver sina klubblagsmeriter med Ldb Malmö som senare blev FC Rosengård, har Levenstad också spelat för landslaget och gjort åtta A-landskamper.

– Vi är väldigt glada över att Malin vill komma till LFC och att hon vill vara med på vår resa framöver. Malin har en riktig vinnarskalle med många år bakom sig i Rosengård och erfarenhet av att ta guld, både som spelare och assisterande tränare, hon vet vad som krävs, säger Frida Andersson, klubbdirektör i LFC, i ett pressmeddelande.

Där förtydligar hon varför Linköping ser Levenstad som ett bra tillskott i tränarstaben.

– Vi får in en mycket kompetent fotbollstränare som förutom assisterande tränare kommer vara ansvarig för vår fysträning och sätta hela föreningens fysprofil – från vårt representationslag till akademin. På så sätt får vi samma tänk och uppbyggnad rakt igenom föreningen. Tillsammans med övriga i ledarstaben kommer de att bilda ett riktigt bra team. Pusselbitarna faller på plats en efter en och det känns oerhört inspirerande inför 2021.