Levenstad avslutar karriären – och är klar för Linköping

Malin Levenstad i Rosengårds tröja – efter en förlust mot Linköping 2019.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rosengård vann damallsvenskan 2019. Här firar Malin Levenstad med sportchefen Therese Sjögran och förre klubbchefen Erling Nilsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Malin Levenstad.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Malin Levenstad lämnar FC Rosengård.

32-åringen är klar för Linköping som assisterande tränare och avslutar därmed spelarkarriären.

– Jag ser verkligen fram emot att komma i gång tillsammans med spelarna, övriga ledarteamet och föreningen i januari, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter fyra guld och lika många äventyr i Champions League lämnar Malin Levenstad FC Rosengård där hon den senaste tiden varit spelande assisterande tränare.

Från januari är det Linköping som gäller, men då enbart i rollen som assisterande tränare till Andrée Jeglertz. Karriären som spelare är därmed över.

– Jag tycker det är en väldigt spännande satsning och resa som Linköping har startat i gång. Målsättningarna i att vinna samt att man värnar om individens utveckling hela tiden går helt i linje med vad jag drivs av. Redan från första kontakt med Andrée har detta känts som ett bra steg i min utveckling som tränare, säger Levenstad i ett pressmeddelande.

https://www.instagram.com/p/CIYIuX8F_AD/

Levenstad klar för Linköping

Utöver sina klubblagsmeriter med Ldb Malmö som senare blev FC Rosengård, har Levenstad också spelat för landslaget och gjort åtta A-landskamper.

– Vi är väldigt glada över att Malin vill komma till LFC och att hon vill vara med på vår resa framöver. Malin har en riktig vinnarskalle med många år bakom sig i Rosengård och erfarenhet av att ta guld, både som spelare och assisterande tränare, hon vet vad som krävs, säger Frida Andersson, klubbdirektör i LFC, i ett pressmeddelande.

Där förtydligar hon varför Linköping ser Levenstad som ett bra tillskott i tränarstaben.

– Vi får in en mycket kompetent fotbollstränare som förutom assisterande tränare kommer vara ansvarig för vår fysträning och sätta hela föreningens fysprofil – från vårt representationslag till akademin. På så sätt får vi samma tänk och uppbyggnad rakt igenom föreningen. Tillsammans med övriga i ledarstaben kommer de att bilda ett riktigt bra team. Pusselbitarna faller på plats en efter en och det känns oerhört inspirerande inför 2021.