Larsson: "Klart att det blir en tuff uppgift"

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Rosengård måste göra minst tre mål för att ha chansen att vända Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München.

Målen ska göras mot ett försvar som har släppt in 6 mål på 25 matcher.

– Det är klart att det blir en tuff uppgift, säger anfallaren Mimmi Larsson inför returen på Malmö IP.

Efter 0–3-förlusten borta mot Bayern München förra veckan i det första mötet av Champions League-kvartsfinalen har Rosengård ett minst sagt tuff läge i torsdagens retur hemma i Malmö.

– Det är klart att det inte var det resultat vi önskade på förhand. Nu är situationen som den är och vi känner oss motiverade. Vi har inställningen att vinna och göra en bra match, så får vi se hur långt det räcker, säger anfallaren Mimmi Larsson.

”Hur gör man det?”

TT: Bayern München har 25 raka segrar i Bundesliga, Champions League och tyska cupen med målskillnaden 103–6 – hur gör man minst tre mål mot ett sådant lag?

– Ja, hur gör man det? Det är klart att det blir en tuff uppgift. Orkar vi skapa lite mer än vad vi gjorde borta och fylla på med lite mer folk i boxen tror jag absolut att vi har goda chanser till att göra mål på dem.

I München hade Rosengård blott ett avslut på mål och det kom i slutskedet av matchen.

– Det var en tuff match. Bortamatcher är alltid tuffa, speciellt mot ett sådant motstånd. Vi skapade ändå några fasta situationer och några nästan-målchanser, och en riktigt bra målchans. Det är väl bara det där lilla extra till som krävs och fylla på lite extra i boxen. Sista passningen och sista avslutet – kan vi slipa på det så tror jag absolut att vi har goda chanser, säger Larsson.

Det är sjätte gången på 2010-talet som Rosengård är i en kvartsfinal i Champions League, men på senare år har fotbollskartan ritats om när Europas storklubbar även har satsat på damfotboll.

”En bedrift”

 Barcelona, Manchester City, Chelsea, Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Bayern München och sjufaldiga Champions League-mästaren Lyon – det är klubbarna som Rosengård har sällskap av i årets Champions League-kvartsfinaler.

– Vi har alltid inställningen att gå längre, men att vara i kvartsfinal med sju andra topplag i Europa... Bara det är en bedrift och det är bra för damfotbollen i Sverige. Rosengård visar vart man är på väg och det är kul att tillhöra en klubb som har målsättningen att vilja vara med där uppe och fajtas med de bästa lagen, säger Mimmi Larsson.