Olivia Schough. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNOlivia Schough. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Olivia Schough. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Olivia Schough Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNOlivia Schough Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Olivia Schough Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Landslagsstjärnan slår tillbaka mot flyttryktet

Publicerad

Landslagsprofilen Olivia Schough är på väg bort från Eskilstuna United.

Hon har kopplats ihop med FC Rosengård – men det dementeras nu.

"Det finns inga pågående diskussioner med den klubben", skriver agentfirman LTA Agency på sin hemsida.

FC Rosengård har redan värvat Glódís Perla Viggósdóttir, Nathalie Björn och Fiona Brown från Eskilstuna inför den kommande säsongen.

I tisdags rapporterade Ekuriren att även Olivia Schough var på väg till Malmöklubben och att enbart detaljer i kontraktet återstod att lösa.

— Vi förstår att hon förhandlar med andra och vi måste gå vidare, sa Tommy Svensson i Eskilstuna Uniteds elitråd då.

Olivia Schoughs framtid osäker

Att Schough lämnar Eskilstuna är fortfarande troligt – men att det blir en flytt till Rosengård dementeras kraftigt. På Twitter skriver hon: "Tro inte på allt du läser" och länkar till en artikel som LTA Agency publicerat på sin hemsida.

https://twitter.com/oliviaschough/status/938762092374515713

I den artikeln uppger agentfirman att det inte förs några diskussioner med FC Rosengård. Var Olivia Schough spelar nästa säsong är i nuläget oklart.

– Vi har pratat med Eskilstuna United och två andra svenska klubbar och även med ett par klubbar utanför Sverige, men ingenting är bestämt än, säger Schoghs agent Anton Maksimov.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag