Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landslagsstjärnan avslöjar varför hon tatuerat en pistol

Nathalie Björn. Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN
Nathalie Björn i landslagströjan. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nathalie Björn säger att hon inte gör mål men den här säsongen har hon redan gjort mål i landslaget och avgjort premiären mot Eskilstuna. 

I en intervju med Kvällsposten berättar stjärnbacken om sommarens VM-dröm, revanschplanen med FC Rosengård, hennes guldtatuering – och.... 

– Jag har även en pistol tatuerad, för att jag heter ”Gun” i mellannamn, säger hon med ett stort skratt. 

FC Rosengård var illa ute i premiären mot Eskilstuna men i sista minuten klev Nathalie Björn fram och avgjorde för Malmölaget med sitt första allsvenska mål i karriären.

En inte helt oväntad hjälte dock. 

För även om landslagsbacken själv säger att hon inte gör mål så ofta så har hon även gjort mål under de två senaste landslagslägrena.  

– Det blir värsta grejen eftersom det inte händer så ofta men jag får passa på att njuta. Det är jättekul, skrattar hon. 

I klubblaget spelar Nathalie Björn som mitt- eller ytterback men i landslaget är hon innermittfältare. 

– Jag trivs bäst som back men det är jättekul att spela på mittfältet också. Man jobbar på liknande sätt men på mittfältet har man en extra linje bakom sig som kan täcka upp. 

Hur ser du på sommarens VM-turnering? 

– Det ska bli väldigt intressant, vi får se om jag blir uttagen. Jag försöker att inte fokusera på det utan min prio ligger på att prestera så bra som möjligt med Rosengård nu och så får vi se om det räcker. 

”Tuff serie”

Nathalie Björn, som är född i Uppsala, gör sin andra säsong i Malmö. 

– Jag trivs jättebra med klubben, laget, tränarna och tjejerna. Jag gillar också Malmö som stad även om man inte gör så mycket. Man rör sig i samma mönster, tränar, äter lunch, åker hem och går till Ica. Det är en fin stad med vattnet.

Ni slarvade bort guldet förra säsongen – blir det revansch nu? 

– Klart vi är revanschsugna men det kommer bli en tuff serie. Det säger man inför varje år men jag tror att det kommer bli riktigt tufft. Göteborg, Piteå och Linköping förväntas vara i toppen med oss men man ska inte underskatta Kristianstad heller. Varje match blir väldigt viktig. 

Apropå titlar har Nathalie Björn tatuerat in EM-guld på foten efter guldet 2015 med F19-landslaget. Om hon får anledning att tatuera in ett SM-guld också återstår att se. På armarna har hon stora tatueringar som nästan alla kan härledas till familjen. 

– Jag har även en pistol tatuerad, för att jag heter ”Gun” i mellannamn, avslöjar hon med ett stort skratt.