Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsspelaren förlänger kontraktet

Nathalie Björn.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård förlänger kontraktet med Nathalie Björn.

Landslagsprofilen stannar därmed till 2021 i klubben. 

– Jag är otroligt glad och exalterad över att få fortsätta utvecklas och spela i FC Rosengård, säger Björn till klubbens hemsida.

Guldet säkrades och FC Rosengård har börjat bygga för nästa säsong. Sanne Troelsgaard, 31, och Johanna Rytting Kaneryd, 22, har efter den damallsvenska avslutningen förlängt sina kontrakt.

Nu har klubben fått nästa pusselbit på plats.

22-åriga Nathalie Björn, som för tillfället är i USA med landslaget har skrivit på ett avtal som sträcker sig till och med 2021.

– Jag är otroligt glad och exalterad över att få fortsätta utvecklas och spela i FC Rosengård. Klubben bygger på något stort och jag kan inte vänta på att få spela ute i Europa och se hur långt vi kan gå, säger Björn.

Ebba Wieder lämnar Rosengård

Samtidigt som Björn förlänger har jättelöftet Ebba Wieder, 21, bestämt sig för att lämna FC Rosengård för att få mer speltid.

– Hon kommer inte ha några problem med att hitta en ny klubb. Jag har förståelse för hennes beslut men hoppas att våra vägar korsas igen, säger den tidigare klubbchefen Erling Nilsson om U23-landslagets kapten.

Caroline Seger, 34, är nästa namn på listan över spelare som Rosengård vill förlänga med och man räknar med att kunna göra det inom kort.

Däremot finns frågetecken kring målvakten Emma Lind, 24, samt försvararna Mie Leth Jans, 25, och Edina Filekovic, 20.

– Alla vill ha speltid. Men det kan vi inte garantera, säger Erling Nilsson.

Nathalie Björn värvades från Eskilstuna inför säsongen 2018 och har under sin tid i Rosengård blivit en allt viktigare spelare, både för klubblaget och för det svenska landslaget.