Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsmålvakten om sin framtid: ”Perfekt miljö här”

FC Rosengård vann SM–guld 2019.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

23 år gammal har hon redan gjort sju allsvenska säsonger med FC Rosengård. 

Men rutinen till trots - än så länge har Zećira Mušović inga större planer på att dra utomlands och representera någon utav de internationella giganterna. 

– Rosengård är en perfekt miljö för mig just nu, säger hon. 

Fjolåret blev en händelserik historia för Zećira Mušović. Inte nog med att hon gjorde 21 damallsvenska matcher och blev svensk mästare - hon fick även vara med och bärga ett VM-brons med det svenska landslaget förra sommaren. 

Men 2019 är numera ett avlutat kapitel för Rosengårdsmålvakten. Nu väntar i stället ett 2020 där ett SM-guld ska försvaras och ett EM-kval ska påbörjas. 

– Jag är som person sådan att jag hela tiden vill bli bättre. Jag letar alltid efter nya möjligheter att spetsa till saker, säger Zećira Mušović.

Trots att Mušović bara är 23 år gammal har hon redan hunnit med att spendera sju säsonger med sitt FC Rosengård. Allt som allt har det blivit över 80 damallsvenska matcher, där hon framför allt de senaste två åren tagit över positionen som förstemålvakt allt mer.

– Jag är inne på min åttonde säsong i den här klubben och jag trodde inte att det skulle komma nya grejer att bli bättre på hela tiden. Men det gör det, säger hon. 

”Rosengård är en perfekt miljö - just nu”

Inför fjolårets succéartade VM-turnering konstaterade Zećira Mušović att hon var redo att ta upp kampen om en plats mellan landslagsstolparna. Någon speltid i VM blev det däremot inte - kampen till trots. 

Förbundskapten Peter Gerhardsson valde helt enkelt att låta Europa-meriterade Hedvig Lindahl vakta det svenska målet.

Samma Hedvig Lindahl som tillbringat flera år i London och Chelsea, och som sedan förra året representerar den tyska giganten Wolfsburg. 

Någon egen karriär utanför de svenska gränserna blickar Zećira Mušović inte mot. Åtminstone inte just nu, säger hon. 

– Alltså, det enda jag tittar på är att bli en så bra målvakt som jag kan bli. Rosengård är en perfekt miljö för mig - just nu. Det är bara där jag har mitt fokus, säger hon.