Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landslagsanfallare klar för FC Rosengård

Den amerikanska landslagsspelaren Hailie Mace, 21, har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård rustar upp inför nästa säsong.

Det senaste tillskottet är den amerikanska landslagsspelaren Hailie Mace, 21, som har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren.

– Hon kommer spetsa till vår trupp rejält, säger klubbens sportchef Therese Sjögran.

Hailie Mace kommer närmast från college-spel på UCLA i Kalifornien och har under den tiden spelat tre landskamper för det amerikanska a-landslaget.

Nu ansluter hon till FC Rosengård, som har skrivit kontrakt med Mace fram till sommaren – men med en möjlig option till förlängning till november 2019.

– Vi är otroligt glada att Hailie har valt oss. Hailie är en fysisk spelare som kan använda båda fötterna. Bra avslut och bra på huvudet. Hon kommer spetsa till vår trupp rejält, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran på klubbens hemsida.

Kan spela på flera positioner

Mace kan spela både som anfallare och som så kallad ”wing-back”, det vill säga som offensivt lagd ytterback.

Hon säger själv på klubbens hemsida angående övergången:

– Jag valde Rosengård då jag bara har hört bra saker om klubben. Det ligger på en bra plats och laget slåss alltid i toppen av tabellen. Jag vet att ju mer erfarenhet jag får utomlands desto mer kommer jag att utvecklas som spelare och som person.