Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Kristianstad – klar för FC Rosengård

Olivia Welin är klar för FC Rosengård.
Foto: Pressbild / FC Rosengård
Under sin karriär har Olivia Welin bland annat representerat en annan Malmöklubb – Limhamn/Bunkeflo.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård fortsätter bygga inför årets guldjakt.

Näst på tur att skriva på för klubben är den forne juniorlandslagsmittfältaren Olivia Welin.

– Jag är extremt fotbollssugen och ser fram emot att ta kliv tillsammans med FCR, säger hon till Rosengårds hemsida.

Olivia Welin kommer från Höllviken och visade tidigt under sin karriär prov på stor talang. Hon representerade det svenska landslaget på både U17- och U19-nivå – men har därefter fått stora delar av sin seniorkarriär förstörd på grund av skador.

Hon kommer allra närmast från damallsvenskan och Kristianstads DFF. Innan dess har Olivia Welin även representerat Borgeby och Limhamn/Bunkeflo i Elitettan. 

– Jag har gått igenom en del motgångar de senaste åren och det har verkligen varit riktigt tufft i perioder. Jag tror dock att min motivation och kärlek till fotbollen inte varit lika stark som den är i dag utan dessa hinder på vägen, säger Olivia Welin.

https://www.instagram.com/p/CJn8AxsFfSX/?igshid=nnohe0rcj8n2

”Otroligt kul och spännande 

Olivia Welins nya kontrakt är skrivet över två år och hon blir med det FC Rosengårds senaste nyförvärv inför säsongen 2021. Sedan tidigare har Rosengård bland annat även plockat in den meriterade målvakten Stephanie Labbé, som ersättare till nyblivna Chelsea-proffset Zecira Musovic.

– Det är väldigt roligt att Olivia skrivit på för oss och det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma. Hon är en fantastisk spelare men har haft en del otur med skador. Får Olivia vara hel och frisk 2021 kommer hon tillföra väldigt mycket till oss i Rosengård, säger klubbens sportchef Therese Sjögran.

Under fjolåret jagade FC Rosengård länge SM-guldet, men toppjakten höll inte hela vägen och när krutröken väl la sig stod Kopparbergs/Göteborg som svenska mästare.

Rosengård avslutade säsongen på andraplats, en placering ovanför Kristianstad och Olivia Welin.

– Det är otroligt kul och spännande att komma till FC Rosengård. En klubb med en proffsighet och en mentalitet som känns helt rätt för mig. Jag är extremt fotbollssugen och ser fram emot att ta kliv tillsammans med FCR, säger Olivia Welin.