Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Banusic med bucklan. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNBanusic med bucklan. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Banusic med bucklan. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Konflikten överskuggade prisutdelningen i Limhamn

Publicerad

Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson var på plats för att ge guldmedaljerna till Linköping.

Istället fick han mest svara på frågor om damlandslagets bojkott av fotbollsgalan.

– Vi förbjöds att smälla konfetti på planen då ingen orkade städa efteråt. Vad är det? Damallsvenskan ska ändå vara toppnivå, och en sådan liten sak får vi inte ens göra, säger Marija Banusic till Skånska Dagbladet.

Svenska fotbollslandslaget har meddelat att de följer danska landslaget och markerar mot fotbollsförbundet.

Ett beslut som överskuggade hela den sista omgången av damallsvenskan 2017.

Precis så var också fallet när Linköping skulle få sina guldmedaljer efter årets sista damallsvenska match borta mot Limhamn-Bunkeflo.

321 åskådare kom till Limhamns idrottsplats för att delta i firandet av Linköping och för att se LB07 avsluta sin säsong. Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson skulle dela ut medaljerna. Men mest fick han svara på frågor om damlandslagets bojkott.

– Bollen ligger hos oss just nu i förhandlingarna. Jag hoppas och tror att det här är ett missförstånd. Det lär vi väl få klarhet i senare i eftermiddag., säger han till Aftonbladet

Även firandet skulle innehålla en kontrovers.

– Vi förbjöds att smälla konfetti på planen då ingen orkade städa efteråt. Vad är det? Damallsvenskan ska ändå vara toppnivå, och en sådan liten sak får vi inte ens göra, säger Linköpings anfallare Marija Banusic till Skånska Dagbladet.

– Jag tycker att det känns surt. Och jag hade hellre fått ta emot medaljen på hemmaplan.

Förvånade över utspelet

Karl-Erik Nilsson berättar att generalsekreterare Håkan Sjöstrand och avdelningschef Marika Domanski Lyfors träffade spelarföreningen i torsdags. De hade ingen aning att bojkotten som meddelades under söndagen. 

– Klart att vi blir jätteförvånade av det här utspelet, med tanke på hur dialogen har gått, säger Karl-Erik Nilsson till tidningen. 

Matchen i Limhamn avgjordes tio minuter före slutet då Lisa Lantz nickade in matchens enda mål. Närmast mål för nykomlingen LB07 var Evelina Parikka som nickade i stolpen.

Kristianstad knep femteplatsen

I sin säsongsavslutning krossade Kristianstads DFF på hemmaplan bottenlaget Kvarnsveden med hela 5-2 efter att Rita Chikwelu satt dit två straffsparkar. Segern innebär att de slutar femma i den damallsvenska tabellen då konkurrenten Djurgården föll hemma mot Piteå med 5–1.

Vittsjö fick en riktig drömstart i Eskilstuna tack vare mål redan i den andra matchminuten genom Linda Sällström. Man orkade dock inte stå emot hemmalaget som vände matchen med två mål i den andra halvleken. Vittsjö slutar därmed på den sista platsen ovanför nedflyttningsstrecket.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag