Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Konflikten överskuggade prisutdelningen i Limhamn

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Banusic med bucklan. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson var på plats för att ge guldmedaljerna till Linköping.

Istället fick han mest svara på frågor om damlandslagets bojkott av fotbollsgalan.

– Vi förbjöds att smälla konfetti på planen då ingen orkade städa efteråt. Vad är det? Damallsvenskan ska ändå vara toppnivå, och en sådan liten sak får vi inte ens göra, säger Marija Banusic till Skånska Dagbladet.

Svenska fotbollslandslaget har meddelat att de följer danska landslaget och markerar mot fotbollsförbundet.

Ett beslut som överskuggade hela den sista omgången av damallsvenskan 2017.

Precis så var också fallet när Linköping skulle få sina guldmedaljer efter årets sista damallsvenska match borta mot Limhamn-Bunkeflo.

321 åskådare kom till Limhamns idrottsplats för att delta i firandet av Linköping och för att se LB07 avsluta sin säsong. Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson skulle dela ut medaljerna. Men mest fick han svara på frågor om damlandslagets bojkott.

– Bollen ligger hos oss just nu i förhandlingarna. Jag hoppas och tror att det här är ett missförstånd. Det lär vi väl få klarhet i senare i eftermiddag., säger han till Aftonbladet

Även firandet skulle innehålla en kontrovers.

– Vi förbjöds att smälla konfetti på planen då ingen orkade städa efteråt. Vad är det? Damallsvenskan ska ändå vara toppnivå, och en sådan liten sak får vi inte ens göra, säger Linköpings anfallare Marija Banusic till Skånska Dagbladet.

– Jag tycker att det känns surt. Och jag hade hellre fått ta emot medaljen på hemmaplan.

Förvånade över utspelet

Karl-Erik Nilsson berättar att generalsekreterare Håkan Sjöstrand och avdelningschef Marika Domanski Lyfors träffade spelarföreningen i torsdags. De hade ingen aning att bojkotten som meddelades under söndagen. 

– Klart att vi blir jätteförvånade av det här utspelet, med tanke på hur dialogen har gått, säger Karl-Erik Nilsson till tidningen. 

Matchen i Limhamn avgjordes tio minuter före slutet då Lisa Lantz nickade in matchens enda mål. Närmast mål för nykomlingen LB07 var Evelina Parikka som nickade i stolpen.

Kristianstad knep femteplatsen

I sin säsongsavslutning krossade Kristianstads DFF på hemmaplan bottenlaget Kvarnsveden med hela 5-2 efter att Rita Chikwelu satt dit två straffsparkar. Segern innebär att de slutar femma i den damallsvenska tabellen då konkurrenten Djurgården föll hemma mot Piteå med 5–1.

Vittsjö fick en riktig drömstart i Eskilstuna tack vare mål redan i den andra matchminuten genom Linda Sällström. Man orkade dock inte stå emot hemmalaget som vände matchen med två mål i den andra halvleken. Vittsjö slutar därmed på den sista platsen ovanför nedflyttningsstrecket.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!