Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Riley tillbaka i FC Rosengård

Ali Riley är tillbaka i FC Rosengård.
Foto: BILDBYRÅN
Nyzeeländskan, som är född i USA, återvänder till Sverige.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Ali Riley är tillbaka i FC Rosengård. 

Amerikanskan, som lämnade de regerande mästarna efter sex år, förstärker nu sitt nygamla lag efter spel i Chelsea och Bayern München.

– Jag är oerhört glad och tacksam att få möjligheten att representera en klubb och stad som betyder så mycket för mig, säger Riley till Rosengårds Facebooksida.

Alexandra ”Ali” Riley kom till FC Rosengård inför säsongen 2012 och spelade för Malmöklubben i sammanlagt sex år.

Under den tiden vann amerikanskan med nyzeeländskt pass tre raka SM–guld innan hon i juli 2018 flyttade till London för spel i Chelsea. Riley spelar till vardags i det nyzeeländska landslaget.

Nu är Riley tillbaka i Sverige och FC Rosengård, vilket klubben offentliggjorde under måndagen.

https://www.instagram.com/p/CClUw7Hl30D/?utm_source=ig_web_copy_link

– Jag är oerhört glad och tacksam att få möjligheten att spela med FCR under 2020 och representera en klubb och stad som betyder så mycket för mig. Fast jag hade drömt om att återvända hem till Malmö någon dag, den här situationen var det sista vi kunde ha förutsett så jag vill verkligen tacka Therese och Jonas för deras tro på mig. Och jag vill även tacka Orlando Pride för att de gjorde lånet möjligt. Efter den längsta försäsongen någonsin i tre olika länder är jag redo att spela fotboll med ett fantastiskt lag och bidra på alla sätt jag kan till en framgångsrik säsong, säger Ali Riley till FC Rosengårds Facebooksida

Therese Sjögran: 

– Jättekul att Ali är tillbaka hos oss. Hon har haft några år utomlands och efter allt kaos på grund av corona så är Ali tillbaka i Sverige. I Ali får vi hjärta, lojalitet och löpstyrka. Hon kommer göra denna trupp bättre.