Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättelöftet Wieder lämnar guldklubben

Ebba Wieder .
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Ebba Wieder (till höger) jublar efter ett mål Champions League 2018
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jättelöftet Ebba Wieder, 21, lämnar FC Rosengård.

Nu kan fler spelare följa efter U23-landslagets kapten.

– Hon kommer inte ha några problem med att hitta en ny klubb. Jag har förståelse för hennes beslut men hoppas att våra vägar korsas igen, säger den tidigare klubbchefen Erling Nilsson.

FC Rosengård surfar fortfarande på höstens heta guldvåg. Firandet på hemmaplan har tonat ut men på måndag ska spelare och ledare hyllas på Fotbollsgalan i Globen.

– Det handlar om förmågan att kunna njuta. De här dagarna ska man minnas när det är snökaos i januari och februari, säger Erling Nilsson.

Klubbchefen har slutat flera gånger men är fortfarande ett nav i organisationen kring laget. Nilsson har koll på läget.

För FCR handlar det om att slutföra förhandlingar med spelare som sitter på utgående kontrakt.

Senaste veckan har Rosengård förlängt med anfallaren Sanne Troelsgaard, 31, och mittfältaren Johanna Rytting Kaneryd, 22.

Landslagsspelarna Caroline Seger, 34, och Nathalie Björn, 22, står högt upp på listan. Rosengård räknar med att göra klart med stjärnspelarna inom den närmsta tiden.

Osäkert med flera i Rosengård

Ebba Wieder har däremot valt att lämna klubben för att få mer speltid någon annanstans, något som Sydsvenskan först rapporterade. I nuläget är det oklart var.

Senaste säsongen har Wieder startat tre matcher och blivit inbytt vid 16 tillfällen. Facit: ett mål och en assist.

– Hon är ung och lovande. För att ta nästa steg i utvecklingen måste hon få spela, säger Nilsson om Wieder som är kapten i U23-landslaget och en framtidsspelare av stora mått.

Just nu är det frågetecken kring tre spelare: Målvakten Emma Lind, 24, samt försvararna Mie Leth Jans, 25, och Edina Filekovic, 20.

– Alla vill ha speltid. Men det kan vi inte garantera, säger Erling Nilsson.

Ebba Wieder på landslagsläger

Det planerade samgåendet mellan Malmö FF och Limhamn-Bunkeflo kan öppna nya perspektiv för spelare som har svårt att platsa i FC Rosengård.

– Ja, det är spännande att se vad som händer med LB07 och MFF. En intressant utveckling är på gång i Malmö, säger Erling Nilsson – och avslutar med en reflektion vad det kan betyda för damfotbollen:

– Vissa spelare känner kanske att man vill testa där. Frågan är om man utvecklas i Elitettan?

Kvällsposten har varit i kontakt med Ebba Wieder som just nu är på landslagsläger. Hon har valt att inte besvara våra frågor.