Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag slipper lite av den ångesten nu”

Foto: SPORTS PRESS PHOTO / /SIPA USA SIPA USA
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Förra säsongen var hon med och säkrade en damallsvensk plats åt Djurgården i sista stund. 

Nu tillhör Olivia Schough storlaget Rosengård. 

– I Djurgården fick vi kämpa för varje poäng, det är skönt att slippa lite av den ångesten nu, säger Schough. 

Djurgården har haft en tuff start på damallsvenskan och bara vunnit en match, det i premiären mot Örebro. Och på söndagen blev det en ny förlust borta mot Rosengård. Malmölaget vann med 3–0 efter att ha varit överlägset i första halvlek. 

– Första halvlek var fruktansvärd från vår sida. Vi kom inte alls in i det, vi började få problem i defensiven och lyckades inte lösa dem. Och framåt hade vi väl en chans totalt, säger Dif:s Gudrun Arnardottir. 

– Visst, Rosengård är ett bra lag men vi fick dem att se ännu bättre ut, vilket inte är acceptabelt.

Hade ni för mycket respekt? 

– Nej, jag tror inte att det var problemet. Vi var inte med från start. Men vi lyckades inte reagera när vi fick problem så tidigt och det är något vi måste jobba på. 

– Vi kan inte spela 45 minuter utan att lösa problemet. 

”Vi kan inte bli överkörda”

Förra helgen förlorade Djurgården säsongens första derby med uddamålet efter att just Arnardottir orsakat en straff i slutet. 

– Det var smärtsamt mot AIK. Men vi kan inte fokusera för mycket på vad som har varit, utan vi måste fokusera på vad vi kan göra bättre. För vi kan betydligt bättre än vad vi visat i de senaste matcherna. 

Trots andra raka förlusten är det andra halvlek Djurgården tar med sig. 

– Det finns så klart positiva saker och efteråt sa vi att vi måste vara påkopplade från start och över hela matchen. Vi kan inte bli överkörda som vi blev i första halvlek, säger Djurgårdens lagkapten Gudrun Arnardottir.

”Vi dödar matchen”

Olivia Schough var med och säkrade ett nytt damallsvenskt kontrakt åt Djurgården i höstas. Den här säsongen tillhör hon just Rosengård som förväntat inlett starkt och toppar tabellen efter fyra omgångar. 

– Första halvlek gör vi väldigt bra, vi dödar väl matchen i första halvlek. I andra märker man att vi är lite trötta men vi håller i gång så gott vi kan och vi vinner med 3–0, säger Oliva Schough som menar att klubbytet inneburit en ny situation:

– I Rosengård förväntas vinst varje gång, och många gånger blir det så. I Djurgården fick vi kämpa för varje poäng. Det är skönt att kunna släppa den ångesten lite, säger Schough och fortsätter: 

– Jag tycker att Djurgården har gjort det jättebra, de hade otur mot AIK senast. Den hade kunnat slänga i handduken efter första halvleken i dag, men det gör de inte utan fortsätter att kämpa. Jag tror att det kommer att gå bra för dem i år.