Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag önskar att jag var med tjejerna i Sverige”

Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård tog hem SM-guldet efter en fenomenal inledning – och en stor spelarflykt.

En av dem som lämnade under sommaren var Nathalie Björn.

Hon fick fira SM-guld i England.

– Jag önskar att jag var med tjejerna i Sverige och att jag fick fira med dem, säger hon till Kvällsposten.

FC Rosengård dominerade i damallsvenskan under säsongsinledningen. Men under sommaruppehållet försvann flera spelare från truppen. Bland annat lämnade Hanna Bennison, Anna Anvegård och Nathalie Björn för spel i Everton. 

Under söndagskvällen fick de jubla i Liverpool – eller i alla fall Björn som var hemma i England.

– Det är klart att det är jättekul. Jag tycker Rosengård har varit bra över hela säsongen och det är klart att det är kul att man kan vara med och hjälpa till, den halvan man var med. Jag är jätteglad och stolt över tjejerna, säger hon till Kvällsposten.

Den före detta Rosengårdstrion såg däremot inte matchen tillsammans. Everton har ledigt och det är bara Björn som just nu befinner sig i England.

Hon fick följa dramat på egen hand. 

– När Häcken tappade poäng så såg jag att det stod lika i Rosengård, så då blev jag väldigt nervös. Men sedan när Stefanie Sanders gjorde 3-2 så var det väldigt, väldigt skönt.

Björn har följt sitt tidigare lag så mycket hon hunnit borta i Liverpool. När det stod klart att guldet var säkrat blev det genast aktivitet i telefonen.

– Jag har fått bilder och videoklipp skickade till mig. De är väldigt glada och det är jag med, säger hon.

”Tycker det är imponerande”

Det var inte bara Everton-trion som lämnade Rosengård under sommaren. Huvudtränare Jonas Eidevall försvann till Arsenal, Glódis Perla Vigósdóttir till Bayern München och OS-hjälten Stephanie Labbé till Paris Saint-Germain.

Så när damallsvenskan startade om efter mästerskapet var det men en ny huvudtränare och sex nya spelare. Trots det höll de undan från rivalen BK Häcken och tog hem guldet.

– Jag tycker det är imponerande. Rosengård har en väldigt bra grund att stå på och det bevisar dem nu när de tar tar hem guldet.

Vad skulle du säga är största anledningen till att Rosengård tar guldet?

En väldigt stabil grund att stå på, de vet hur vi ska spela till punkt och pricka. Jag tror också, utan att veta, att det har varit lätt för Renée att komma in för att gruppen är så flexibel och professionell. Både som klubb, spelare och ledarstab så har Rosengård en väldigt bra grund och är en klass för sig när det kommer till det. Så jag tror det är helhetsbilden som gör att de lyckas i år. 

Men något större firande för Björn hemma i England blir det inte.

– Nej, säger hon med ett litet skratt.

– Jag önskar att jag var med tjejerna i Sverige och att jag fick fira med dem.