Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har nog inte upplevt det förut”

Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ett turbulent år. 

Så beskriver Caroline Seger säsongen 2021.

Men varje saga har ett lyckligt slut och till sist fick hon sitt guld.

– Det är ett speciellt SM-guld på många sätt, säger hon till Kvällsposten.

FC Rosengård vann en jämn match mot Piteå under söndagen, med 3-2, och säkrade SM-guldet.

– Det känns otroligt skönt. Man har ju kämpat för detta så himla länge. Detta år har varit väldigt mycket känslor och mycket förändring. 

Sättet de vann guldet på var överraskande. Guldrivalen BK Häcken spelade borta mot AIK och var tvungna att vinna den matchen för att hålla liv i striden.

Men laget fick bara oavgjort, vilket gjorde att Rosengård kunde säkra guldet vid seger. Den möjligheten tog de vara på, på allra bästa sätt.

– Det kändes som en ganska självklar seger för Häcken. Jag som satt utanför fick reda på i halvtid att det blev 0-0, då visste man att en vinst räckte. När man inte vinner på hemmaplan heller och sen på det sättet... Då är det klart att det blir lite antiklimax. 

Följde dramat från bänken

En vadskada stoppade Seger från spel i matchen, och hon tvingades även tacka nej till den kommande landslagssamlingen.

Mot Piteå var hon med i truppen, men tillbringade hela matchen på bänken.

– Det var extra jobbigt så klart. Det är klart att hade vi förlorat där uppe så hade det varit en annan situation. Men vi låg ganska bra till, men det är alltid jobbigt att sitta vid sidan om i sådana här matcher eller överhuvudtaget, säger hon och fortsätter:

– Det finns olika sätt att vinna SM-guld på och detta var ett annorlunda sätt, som jag nog inte upplevt som spelare tidigare.

Det var inte bara det faktum att guldet kom otippat redan i den här omgången eller att de spelade på bortplan som gjorde det till en antiklimax. 

Flera spelare missade guldfirandet

Under måndagen samlas det svenska landslaget och flera Rosengårdsspelare som ska i väg på landslagsuppdrag stannade kvar i Stockholm på vägen hem från Piteå.

– Vi är inte hela gänget, det är också jättekonstigt. Allting kommer så himla feltajmat med tanke på att det är mitt i Fifa-datum. Men vi har allt roligt framför oss och det får de vara med om när de kommer hem.

SM-guldet 2021 var Caroline Segers fjärde. 2009 tog hon guld med Linköping, 2012 med Tyresö och 2019 det första med Rosengård.

Det finns någonting som gör att det här SM-guldet sticker ut för henne.

Fick sin revansch

– Jag tycker att varje SM-guld har sin saga och sin historia. Det här året har varit fint på många sätt och vis. Men det har också varit ett år där det har varit turbulent, om man nu får säga så, när många lämnar mitt i säsongen. Viktiga spelare och vår tränare försvann och det är ju ett enormt arbete som krävs när sådana saker händer, säger hon och fortsätter:

– Man är väldigt stolt över att vi lyckas ta det här SM-guldet när det har varit så stora omställningar. Det är ett speciellt SM-guld på många sätt.

För egen del blev det också en revansch. Under sommarens OS missade Sverige guldet efter straffläggning mot Kanada. Extra hårt sved det för Seger, som länge strävat efter ett mästerskapsguld och som dessutom hade chans att skjuta hem guldet. Men missade sin straff.

– Ja det blir lite plåster på såren så klart, så är det. Något guld skulle man få i år. Så det var skönt.