Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag gör verkligen allt för att påverka i de frågorna”

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

I helgen jagar Zecira Musovic guldet med FC Rosengård under damallsvenskans gastkramande avslutning. 

Samtidigt har målvakten valts in i Sverige Uniteds priskommitté. 

– Jag är väldigt stolt över att jag fick frågan och det var inga konstigheter att tacka ja till det, säger hon. 

På lördag avgörs damallsvenskan. 

Tre lag, Rosengård, Göteborg och Piteå, gör upp om guldet och det är så jämnt det kan vara på förhand. Rosengård och Piteå ligger samma poäng men med betydligt bättre målskillnad för Malmölaget. Göteborg har förvisso ett poäng mindre men möter FC Rosengård i sista omgången. 

– Det är fullt fokus på guldstriden nu. Ge mig matchen nu, sa Zecira Musovic efter segern över Piteå i måndags. 

Samtidigt är Rosengårds målvakt aktuell i ett annat sammanhang, närmare bestämt som nyss invald i Sverige Uniteds priskommitté. 

”Känns skitskoj”

På Sverige Uniteds hemsida går det att läsa: 

"En av Sveriges främsta fotbollsmålvakter Zećira Mušović har valts in i Sverige Uniteds priskommitté. Zećira, som spelar i FC Rosengård och även representerar det svenska landslaget, ingår därmed i juryn för Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden som årligen delas ut till personer som gjort insatser för integration med fotbollen som verktyg."

– Det känns skitskoj, verkligen, säger hon. 

– Det är en organisation som står för det som jag står för. Jämställdhet och att alla förtjänar samma rättigheter. Jag är väldigt stolt över att jag fick frågan och det var inga konstigheter att tacka ja till det. Jag blir bara glad över att få frågan. 

Du har en blogg där du förutom fotbollen lyfter upp andra ämnen och viktiga frågor - tror du det har haft betydelse? 

– Mycket möjligt. Syns man inte så vet ingen att man finns. Jag gör verkligen allt för att påverka i de frågorna som jag tycker är viktiga och det har jag gjort i de frågorna som Sverige United står för. 

– De har väl sett att jag är en någorlunda bra ambassadör och det är jättekul. 

I priskommittén ingår, förutom Zećira, Anders Bengtsson, chefredaktör och reporter på fotbollsmagasinet Offside, fotbollsdomaren Mohammed Al-Hakim, Cecilia Safaee, vd och grundare av Futebol dá força samt fotbollsspelaren Ivo Pekalski.