Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ivarsson straffmålade igen – kross av KDFF

Therese Ivarsson gjorde mål på straff mot Eskilstuna – precis som mot Djurgården. Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Therese Ivarsson har gjort fem mål, varav tre på straff. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kristianstad DFF har haft både dalar och toppar under vårsäsongen.

Målproduktionen har däremot hållit sig hög.

– Jag är nöjd med att vi avslutar med 3-0, tre poäng och att vi gjort mycket mål, säger Therese Ivarsson i KDFF till Sveriges Radio Kristianstad. 

Det dröjde tre minuter – sen hade Rita Chikwelu tryckt första målet för dagen. Och det var en första halvlek som bjöd på mål. 

Therese Ivarsson rullade in sitt tredje mål på straff för säsongen och Maja Bodin fastställde slutresultatet på tilläggstid mot Eskilstuna.

– Det var en svårspelad match, men går från med tre mål och tre poäng. Vi behåller lugnet och försöker hålla oss till vår plan och kör på, säger Therese Ivarsson till Sveriges Radio. 

Kristianstad parkerar på en sjätteplats när vårsäsongen för deras del är färdigspela – och kan trilla till plats nummer sju om Piteå vinner sin hängmatch. 

Sveriges Radio: Är du nöjd med vårsäsongen? 

– Både och. Jag är nöjd med att vi avslutar med 3-0 och tre poäng och att vi gjort mycket mål. Visst kunde vi släppt in mindre och tagit något mer poäng. 

Nu tar Damallsvenskan uppehåll i två månader under sommarens VM-slutspel. Därefter ska KDFF försöka närma sig toppen ytterligare.

För målet är tydligt:

– Att vara med i toppen. 

KDFF vann mot Eskilstuna med 3-0.