Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Inte så stor chans att jag blir uttagen”

Anvegård har haft en tung vår med både knäskada och hjärnskakning och är inte uttagen till landskamperna mot Norge och Australien.
Anna Anvegård var tillbaka i startelvan mot Vittsjö.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hon tror inte chanserna är stora för att komma med i OS-truppen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anna Anvegård var äntligen tillbaka i startelvan efter skada.

Snart tas OS-truppen ut – men hon har inga större förväntningar på ett mästerskap i sommar.

– Jag tror inte det är så stor chans att jag blir uttagen, säger Anvegård.

En knäskada har förstört stora delar av säsongen för Anna Anvegård. Hon har gjort två inhopp och i måndagens Skånederby mot Vittsjö gjorde hon säsongens första start.

– Det var jättekul, efterlängtat och roligt att få spela mer än tidigare. Kroppen var lugn, det var inga problem. Sen är det klart, jag har inte spelat match på länge så då är inte formen den bästa, säger hon.

Det blev 60 minuter i matchen, som Rosengård vann med 3-1.

– För att vara första matchen tillbaka så tycker jag ändå att det är godkänt. Det är klart att jag hade något läge där jag vill sätta dit bollen, men det är inte så konstigt när jag inte har spelat ordentligt på ett halvår.

”Har inte så många tankar på OS”

Anvegård vann skytteligan i fjol och var högaktuell för OS-truppen. På grund av coronapandemin sköts de olympiska spelen upp ett år och när det är dags för Peter Gerhardsson att ta ut truppen nästa vecka tror hon inte själv att hon är med.

– Jag har inte så många tankar på OS, det känns som det har varit en för tuff säsong för att det ska vara ett rimligt mål. Jag tror inte det är så stor chans att jag blir uttagen.

Trots att det blivit lite speltid så finns fortfarande ett litet hopp kvar.

– Det gör det alltid, självklart. Peter och Magnus vet vad jag kan när jag är i form så det är bara att hoppas att jag får spela fler matcher nu innan så att jag når min absoluta toppform, säger Anvegård som hoppas dagens start stärker hennes chanser.

Lagkamraten visar storform

– Det är klart, det är värre om man inte får spela och visa upp sig. Nu får jag ändå visa att jag är tillbaka och jag hade kunnat spela längre än 60 minuter, det hade inte varit några problem.

En som är i storform är hennes lagkamrat Olivia Schough som blickar mot OS. I matchen mot Vittsjö stod hon för två mål och är totalt uppe i sju mål den här säsongen. 

– Jag vet att det är i Rosengård jag måste prestera för att komma med dit. Jag gör allt jag kan för att vara med i den truppen, säger hon. 

Caroline Seger blev totallurad av föräldrarna som sagt att de skulle vara i Spanien när hon skulle slå historiskt rekord i landskamper.