Caroline Seger. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNCaroline Seger. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Caroline Seger. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malin Levenstad. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNMalin Levenstad. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malin Levenstad. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inför Chelsea – så ska Rosengård mirakelvända

Publicerad

Hålla nollan, ha tålamod och sedan forcera för fullt.

FC Rosengård ska hämta in 0–3 mot Chelsea och har strategin för ett mirakel klar.

– Det är väldigt viktigt att vi inte säljer oss i början, säger Rosengårds tränare Malin Levenstad.

På onsdagskvällen spelar FC Rosengård säsongens sista match.

Och förutsättningarna kunde minst sagt ha varit bättre.

Malmölaget måste, på hemmaplan, vända ett 0–3 underläge mot Chelsea i returen av Champions Leagues åttondelsfinal.

– Det är så klart tufft. 0–2 hade varit ett annat läge, men vi har ingenting att förlora och går ut för att vinna matchen, säger FC Rosengårds lagkapten Caroline Seger.

Mycket av FC Rosengårds matchplan kommer att handla om balansen mellan offensiv och defensiv.

Måste göra tre mål – minst

Å ena sidan måste FC Rosengård göra tre mål för att få till en förlängning.

Samtidigt måste FC Rosengård hålla nollan.

För ett ynka insläppt mål innebär att Rosengård måste göra fem mål för att gå vidare.

– Det gör att vi inte kan tokforcera framåt redan från start. Det handlar om att ha tålamod och sätta defensiven, säger Malin Levenstad som inte sticker under stol med att hennes lag måste satsa rejält framåt.

Men frågan är när i matchen.

– Det finns massor med olika scenarior. Gör vi ett tidigt mål är det ett scenario, gör vi inte det är det ett annat. Så det är nästan omöjligt att svara på.

"Möter ett väldigt bra lag"

I söndagens allsvenska avslutning vilade ett gäng mer rutinerade FC Rosengårdspelare i hemmaförlusten, 0–1, mot Hammarby.

Caroline Seger var en av dem.

– Jag känner mig bra. Det var en bra match att ge yngre spelare som förtjänat speltid en möjlighet att visa upp sig, säger Seger som har sin syn på Chelsea-matchen klar.

– Det är säsongens sista match och den vill jag vinna. Sedan hur långt det räcker, det får vi se. Vi möter ett väldigt bra lag som själva sa att de gjorde sin kanske bästa match någonsin mot oss senast.

Läs mer – Damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag