Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ikonens känslosamma avsked när Rosengård föll

Publicerad

En era är över.

Den tidigare landslagsbacken Lina Nilsson avtackades på söndagen inför FC Rosengård-Hammarby.

– Det var känslosamt, det här har varit en stor del av mitt liv, säger hon.

Säsongen är över och den slutade med förlust 0-1 för FC Rosengård som tog emot Hammarby. Hemmalaget valde att vila en rad nyckelspelare inför Champions League-matchen mot Chelsea på onsdag, och hela åtta förändringar i startelvan skapade inledningsvis en del oreda.

Gästernas ledningsmål i matchens åttonde minut blev också eftermiddagens enda. Linnea Svensson var närmst för hemmalaget med en nick som strök ribbans överkant.

Ur Rosengårdsperspektiv var de mest minnesvärda minuterna från söndagens match avtackningen av de fem spelare som i och med att säsongen är över lämnar klubben. Anita Asante, Ella Masar, Erin McLeod och Jenna Hellstrom fortsätter alla på annat håll medan klubbikonen Lina Nilsson som efter elva säsonger i klubben lägger skorna på hyllan.

Känslosamt för trotjänaren

Nilsson hann med 388 matcher för laget som under hennes tid i klubben hann byta namn tre gånger.

– Jag har varit i klubben nästan 12 år, det är en stor del av mitt liv och det är klart att det känns konstigt, men det kommer att kännas ännu konstigare i januari när de andra går på försäsongsträning och jag sitter kvar hemma, säger hon och tillägger:

– Men det är klart att det här var ett mycket känslosamt slut.

Ryggsmärtor har tvingat 30-åringen att sluta.

– Det är lite sorgligt. Jag har bara spelat en handfull matcher i år och det hade varit kul att få bidra lite mer sin sista säsong.

Men det var också en match där unga spelare fick viktig erfarenhet. 18-åriga Linnea Svensson gjorde sin första a-lagsmatch och tonåringarna Ida Lyberg, Edina Filekovic, Johanna Barth och Andrea Thorisson fick spela nittio minuter.

– Det var en bra möjlighet för dem. De är unga och de har inte gjort så många matcher i damallsvenskan förut. Det är positivt att de får prova på den här nivån, för det är en ganska stor skillnad mellan F19 och damallsvenskan, avslutar Lina Nilsson.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag