Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonens känslosamma avsked när Rosengård föll

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

En era är över.

Den tidigare landslagsbacken Lina Nilsson avtackades på söndagen inför FC Rosengård-Hammarby.

– Det var känslosamt, det här har varit en stor del av mitt liv, säger hon.

Säsongen är över och den slutade med förlust 0-1 för FC Rosengård som tog emot Hammarby. Hemmalaget valde att vila en rad nyckelspelare inför Champions League-matchen mot Chelsea på onsdag, och hela åtta förändringar i startelvan skapade inledningsvis en del oreda.

Gästernas ledningsmål i matchens åttonde minut blev också eftermiddagens enda. Linnea Svensson var närmst för hemmalaget med en nick som strök ribbans överkant.

Ur Rosengårdsperspektiv var de mest minnesvärda minuterna från söndagens match avtackningen av de fem spelare som i och med att säsongen är över lämnar klubben. Anita Asante, Ella Masar, Erin McLeod och Jenna Hellstrom fortsätter alla på annat håll medan klubbikonen Lina Nilsson som efter elva säsonger i klubben lägger skorna på hyllan.

Känslosamt för trotjänaren

Nilsson hann med 388 matcher för laget som under hennes tid i klubben hann byta namn tre gånger.

– Jag har varit i klubben nästan 12 år, det är en stor del av mitt liv och det är klart att det känns konstigt, men det kommer att kännas ännu konstigare i januari när de andra går på försäsongsträning och jag sitter kvar hemma, säger hon och tillägger:

– Men det är klart att det här var ett mycket känslosamt slut.

Ryggsmärtor har tvingat 30-åringen att sluta.

– Det är lite sorgligt. Jag har bara spelat en handfull matcher i år och det hade varit kul att få bidra lite mer sin sista säsong.

Men det var också en match där unga spelare fick viktig erfarenhet. 18-åriga Linnea Svensson gjorde sin första a-lagsmatch och tonåringarna Ida Lyberg, Edina Filekovic, Johanna Barth och Andrea Thorisson fick spela nittio minuter.

– Det var en bra möjlighet för dem. De är unga och de har inte gjort så många matcher i damallsvenskan förut. Det är positivt att de får prova på den här nivån, för det är en ganska stor skillnad mellan F19 och damallsvenskan, avslutar Lina Nilsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!