Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Holländska landslagsprofilen blir tränare för svenska laget

Renée Slegers, här i Linköping. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

LB07 bröt med Otto Persson efter säsongen.

Nu har klubben gjort klart med nu huvudtränare.

Den tidigare landslagsspelaren Renée Slegers, 29, tar över.

Med sina 26 poäng klarade sig LB07 med nöd och näppe kvar i damallsvenskan.

Klubben, som slutade på tionde plats bestämde sig efter säsongen för att byta huvudtränare. Otto Persson fick lämna och nu är hans ersättare presenterad.

Renée Slegers har sedan i i våras varit tränare för föreningens F19-lag. Nu tar hon steget upp till huvudtränare för A-laget.

– Jag är mycket glad över förtroendet som LB07 har gett mig. Klubben och jag är överens om riktningen vi behöver ta och vad vi ska stå för. Det finns en stor utvecklingspotential i klubben och laget och jag ser fram emot att börja jobba tillsammans. Jag är övertygad om att en av mina viktigaste uppgifter är att få ut det bästa ur varje spelare och för det krävs en professionell miljö. Vi kommer nu att gå in i en intensiv period med fokus på att få truppen på plats och skapa bästa möjliga förutsättningar för spelarna, på och utanför planen, säger Slegers i ett pressmeddelande.

Avslutade karriären 2016

Renée Slegers debuterade för det nederländska landslaget 2009. Hon har tidigare spelat i damallsvenskan för Djurgården och Linköping men avslutade den aktiva karriären efter säsongen 2016 på grund av en rad skadeproblem.

– När vi inför säsongen 2019 tog beslutet att ta in en ny huvudtränare i truppen så föll valet naturligt på Renée som vårt första val, och vi är mycket glada över att Renée har accepterat uppdraget som ny huvudtränare för A-laget. I och med den värvningen tar vi inte bara in kompetens utan även en modern ledare med ett helhetstänk som speglar den filosofin kring fotboll, utbildning och individer som vi vill förknippas med, säger klubbchefen Vicky Fredriksson i ett pressmeddelande.