Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hedvig Lindahl rasar: "Bestört & chockad"

Foto: MARTINS/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK / MARTINS/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Foto: "WOMEN: GERMANY V SWEDEN" / VI IMAGES / MAURICE VAN STEEN/IB VI IMAGES

En före detta spelare i damallsvenskan berättar om hur hon drogats och våldtagits av en lagkamrat och sexuellt utnyttjats av en motståndare.

Nu uttrycker landslagsmålvakten Hedvig Lindahl sitt stöd.

"Vi som är äldre i vår sport har ett enormt ansvar att agera enligt en värdegrund där alla ska känna sig trygga", skriver Lindahl på Twitter.

Det började med kommentarer som "snygg röv" och blev hela tiden grövre och grövre. En tidigare damallsvensk spelare berättar hur hon som ung och ny på högsta nivå tvingades utstå sexuella trakasserier från både med- och motspelare.

Hon lyfter specifikt fram två händelser.

En där hon efter en match kände sig tvungen att ha sex med en motståndare.

– Hon tog mig på rumpan under en match när det var hörna och sa ”du är min efter matchen”. Sen stod hon och väntade på mig när jag hade duschat klart. Utan att någon egentligen reagerade på det följde jag med henne in i ett omklädningsrum och vi hade sex. Jag tror bara att jag var så chockad. Hon har trots allt varit en idol för mig för att hon varit så duktig så länge. Samtidigt kände man sig lite utvald, berättar spelaren.

Den andra, när hon drogades och våldtogs av en lagkamrat.

– Jag vet inte vad det var, men hon gav mig det tillsammans med en kopp te. Sen minns jag inte så mycket mer än att hon klädde av mig, att hon hade sex med mig och att jag mådde så jävla dåligt på morgonen. Jag skämdes och kände mig ännu mer värdelös än dagen innan.

Hedvig Lindahl: "Bestört och chockad"

Nu får den utsatta spelaren stöd av landslagsmålvakten Hedvig Lindahl som på Twitter uttrycker sin bestörtning.

https://twitter.com/hedvig_lindahl/status/935091663902531584

LÄS MER: "Hon klädde av mig och hade sex med mig"