Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han tar över succélaget: "Mission completed"

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN /TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Sven Sjunnesson avslutar sitt uppdrag som tränare för LB07.

Efter säsongen kliver han åt sidan och Otto Persson tar över.

– Det är mission completed, säger Sjunnesson.

Han har lyft upp LB07 till damallsvenskan och laget ligger med sju omgångar kvar på den övre halvan i serien. Man kan inte kalla det annat än en succé.

– Jag har slutfört mitt uppdrag. Jag började 2014 och då hade vi en plan och målsättning om att vi skulle ta oss till damallsvenskan 2017. Vi skulle sätta ett sätt att spela fotboll och ett arbetssätt.

– Egentligen skulle jag ha slutat i fjol, men jag blev övertalad och naturligtvis också lite sugen på att ha ett år i damallsvenskan för att ge det hela stabilitet. För mig är det här "mission completed". Det är härligt att få sluta på topp, det är ingen som kan ta ifrån mig det.

"Ringer Arsenal..."

Sjunnesson kliver nu ned från jobbet som A-lagstränare och blir på nytt ansvarig för ungdomsverksamheten i klubben, ett nygammalt jobb som han ser framemot.

– Jag brinner mycket för ungdomsverksamheten och att utveckla talanger, att ge dem så mycket utbildning som möjligt, det är det som jag har brunnit för hela tiden.

– Klubben bad mig att jobba med det här projektet under några år för att vi skulle få upp damlaget så högt som möjligt i seriesystemet.

Är det uteslutet med ett nytt tränarjobb?

– Visst ringer Arsenal Ladies så tror jag inte att jag tackar nej.

Otto Persson ersätter

Assisterande tränaren Otto Persson tar över, en ledare som Sjunnesson själv fick vara med och rekrytera.

– Nu har jag fått rekommendera den nye tränaren också, han tar vid på ett bra sätt och har samma tänk som mig.

– Det känns suveränt att ha fått skola in honom och att han känner sig trygg i det arbetssättet som vi har och att han vill jobba vidare med det. Det är helt underbart.