Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälten klar för rivalen: ”Ren glädje”

Här är klubbarna med flest SM-guld i Damallsvenskan
Emma Berglund firar guldet 2020.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Emma Berglund.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

FC Rosengård förstärker laget.

Guldhjälten Emma Berglund värvas tillbaka från rivalen Göteborg.

– Det är inget annat än ren glädje att vara tillbaka i FC Rosengård, säger Berglund i ett pressmeddelande.

Umeåfostrade Emma Berglund kom till FC Rosengård första gången inför säsongen 2015. Två och ett halvt år senare skrev hon på för franska PSG och när hon sommaren 2019 vände tillbaka till Sverige väckte det en del förvåning att mittbacken skrev på för Göteborg, inte FC Rosengård.

Men nu är 31-åringen tillbaka i Skåne.

– Jag kommer från en väldigt speciell säsong, där jag mötts utav motgångar på sidan av planen men verkligen försökt och kunnat njuta av att vara tillbaka på en hög nivå efter en tidigare säsong som grusades av skada. Att få kröna den säsongen med ett SM-guld betydde väldigt mycket, säger Berglund om tiden i Göteborg.

Berglund och Schough förstärker

Berglund blir Rosengårds andra högprofilerade värvning på kort tid. Nyligen hämtades Olivia Schough in från Djurgården, vilket uppskattas av Berglund.

– Nu ser jag fram emot en ny säsong med nya mål, där det självklara målet så klart är ett nytt SM-guld till klubben. Det ska bli väldigt kul att få spela ihop med några gamla lagkamrater igen men även nya så som till exempel min bästa vän Olivia Schough. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, ledaregenskaper och spelglädje, säger Berglund i ett pressmeddelande.

Sportchefen Therese Sjögran i samma pressmeddelande:

– Riktigt kul att ha tillbaka Emma Berglund i FCR. Vi tappar en del rutin efter säsongen, men i Emma får vi tillbaka allt det! Hon kommer skapa en balans i laget och kommer tillföra mycket i sitt sätt att leda.

Stjärnornas starka protest – efter rasistskandalen