Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glädjebeskedet – stjärnan tillbaka

Anvegård har haft en tung vår med både knäskada och hjärnskakning och är inte uttagen till landskamperna mot Norge och Australien.
Alice Nilsson är tillbaka i spel för KDFF.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Elisabet Gunnarsdottír är nöjd att hennes kapten är tillbaka.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Alice Nilsson är redo för spel igen efter skada.

Nyckelspelaren finns med i truppen till fredagens Skånederby.

– Otroligt viktigt, säger huvudtränare Elisabet Gunnarsdottír.

Alice Nilsson hade startat varje match i damallsvenskan sedan den 1 maj 2016 för Kristianstads DFF. Men för fem veckor sedan drog hon på sig en skada och laget har fått klara sig utan sin kapten sen dess. 

Till fredagens Skånederby mot serieledarna FC Rosengård är hon tillbaka igen.

– Det kommer en hel del rutin tillbaka med henne, säger Gunnarsdottír.

Förutom Nilsson har deras stora anfallslöfte Sveindís Jane Jónsdóttir också varit borta på grund av skada. Hon var med i truppen senast mot Hammarby och fick 30 minuters speltid.

– De två är otroligt viktiga för oss, så det känns väldigt skönt att kunna spela dem igen.

Är de redo att spela från start?

– Kan de spela, kan de starta. Sen vad jag väljer är en annan femma, säger Gunnarsdottír.

”Det är ett mysterium”

Kristianstad ligger på en fjärdeplats i tabellen. De kommer senast från en tung förlust borta mot nykomlingarna Hammarby.

– Vi kommer från en dålig match och måste först och främst skaffa oss självförtroende. Vi måste spela ett bättre försvarsspel och vara mer aggressiva och kompakta mot Rosengård.

Rosengård har inte tappat en enda poäng så här långt under säsongen och bara släppt in ett mål. Kristianstad å sin sida har haft svårt att göra mål.

– Jag tror det har med självförtroendet att göra. Vi har inte saknat målchanser, det är ingen tvekan om det. Det är ett mysterium hur det kan vara så. Det är i stort sett samma spelare som har målchanserna nu som i höstas och då öste vi in mål.

Första matchen med publik

Fredagens match mot Rosengård blir den första på över ett år med publik på läktaren för lagen. Kristianstad kommer ta in 300 personer i stället för 500 som är tillåtet, för att publiken ska kunna hålla det avstånd som krävs.

– Det ska bli riktigt kul, men det kommer vara lite konstigt med folk på läktaren igen. Jag hoppas det kan ge spelarna extra energi, för det kommer det ge mig, säger Gunnarsdottír.


Flera klubbar har ett guld.