IFK Kalmar firar på Gröndal efter att ha säkrat platsen i damallsvenskan. Foto: Privat
IFK Kalmar firar på Gröndal efter att ha säkrat platsen i damallsvenskan. Foto: Privat

Gick upp i allsvenskan – tvingas bort från arenan

Publicerad

IFK Kalmar spelar 2018 i damallsvenskan.

Det gör att man tvingas flytta från sin arena Gröndal som inte uppfyller kraven för fotboll på högsta svenska nivå.

– Vi ska inte bygga någon ny arena där, slår kommunfullmäktige Johan Persson (S) fast enligt Barometern.

Johan Persson bjöd in det nyblivna damallsvenska laget på lunch där han gratulerade till framgångarna. Samtidigt slogs det fast att laget i och med det allsvenska avancemanget tvingas lämna sin arena Gröndal – som dock kommer ha en fortsatt framtid som träningsanläggning.

Enligt Barometern har många i och runt IFK Kalmar uttryckt en vilja om att få stanna kvar och även fortsättningsvis spela hemmamatcherna på Gröndal, men det är alltså uteslutet då arenan inte uppfyller kraven för damallsvenskan och kommunen inte är intresserad av framtida investeringar i anläggningen.

– Det är många lag runt om i Sverige som har sina hjärtan på den egna anläggningen, men när det kommer till allsvenska matcher spelar man på och delar de godkända arenor som finns och Guldfågeln arena är en alldeles utmärkt arena, som motsvarar alla krav som ställs, säger Johan Persson.

Höjt elitstöd

Persson kommer tillsammans med  kommunalrådskollegan Bertil Dahl (V) i sin budget föreslå ett höjt elitstöd från 300 000 kronor till en miljon för IFK Kalmar.

– Det är dessutom ett jämställt stöd, så det kommer att betyda mycket för IFK Kalmar, säger Bertil Dahl till tidningen.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag