Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galet måldrama i derbyt - Vittsjö orkade inte stå emot

Vittsjö tappade i 87:e minuten.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Gudmundsdottir tvåmålsskytt för Kristianstad.Foto: AVDO BILANKOVIC / BILDBYRÅN

Det var minst sagt dramatiskt i det skånska derbyt mellan Vittsjö och Kristianstad i Damallsvenskan. Gästerna räddade en poäng efter kvittering till 3-3 i 87:e minuten. 

Kristianstad hade inför mötet på Vittsjö åkt på dubbla förluster i inledningen av årets damallsvenska. Dessutom missar nyckelspelarna Moa Olsson och Elise Kellond-Knight resten av säsongen.

I lördagens skånska derby borta mot Vittsjö (ett lag som heller inte hade plockat någon poäng på de två första matcherna) såg det ut att återigen bli förlust för KDFF. Hemmalaget tog ledningen reden i den tredje minuten genom Michelle De Jongh. 

Isländskan Svava Ros Gudmundsdottir kvitterade kvarten senare innan Clara Markstedt efter halvtimmen spelad satte 2-1 för Vittsjö.

Gudmundsdottir slog sedan till med sitt andra mål för dagen sju minuter före pausvilan, men när Emma Pennsater precis före första halvlekens slut gjorde 3-2 till hemmalaget såg det tufft ut för Kristianstad. 

Visades ut för Vittsjö 

Nytt KDFF-hopp tändes dock i den 57:e minuten då 2-1-skytten Markstedt fick sitt andra gula kort och Vittsjö var därmed decimerat till tio spelare. 

Men trots detta såg det inte ut att bli några poäng för Kristianstad. När klockan passerat 86 minuter var det fortsatt Vittsjö i ledning, men så kom den efterlängtade kvitteringen för gästerna när norskan Therese Åsland slog till. 3-3 slutade matchen, en minst sagt dramatisk tillställning.

I och med det oavgjorda resultatet har såväl Vittsjö som Kristianstad tagit sin första poäng i årets seriespel.