Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotbollsspelare förd i ambulans till sjukhus

Foto: SVT
Foto: SVT

En otäck situation stoppade den damallsvenska matchen mellan Örebro och Kristianstad på lördagseftermiddagen.

Örebros målvakt Danielle Rice tvingades åka till sjukhus med ambulans efter en kollision med KDFF:s Gudmundsdottir.

Rice uppges ha varit medvetslös i flera minuter och enligt det första beskedet har hon fått en kraftig hjärnskakning. 

Det var i början av första halvlek som Svava Gudmundsdottir kolliderade med Örebromålvakten Danielle Rice. Gudmundsdottir försökte komma åt en boll i djupled när kollisionen inträffade. 

Målvakten blev liggande i extrema smärtor och fick behandling på planen innan ambulansen kom och lyfte över henne på en bår. 

Matchens stoppades och efter 20 minuter fördes Rice till sjukhus i ambulans. 

Enligt NA var Rice medvetslös i fyra minuter.

Därefter återupptogs matchen, som slutade med seger, 1-0, till Kristianstad. Therese Ivarsson avgjorde på straff i den 73:e minuten och KDFF bärgade blytunga poäng. 

– Jag är så stolt över dem. Folk brukar säga att i KDFF får man chansen. Men jag sa till mina tjejer i dag att i KDFF tar man chansen. Vi har tre backar på planen som är födda på 2000-talet. Att de går in i ett toppmöte i damallsvenskan och håller nollan är långt ifrån givet. Men de tar verkligen chansen och det är bara att kolla hur vi kämpade för varandra på slutet, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet

Efter matchen har Örebros tränare Stefan Ärnsved gett ett första besked om Rice tillstånd. 

– Hon befinner sig just nu på USÖ. Det som konstaterats just nu är att hon har en kraftig hjärnskakning men hon ska in på röntgen. Vi kommer få besked om det är något mer än hjärnskakning, säger tränaren till TV4. 

Vittsjö hakar på toppstriden

Även LB07 och Vittsjö inkasserade poäng på lördagen. Bottenkrigande LB07 tog en väldigt viktig poäng mot Piteå. Sophie Sundqvist gav LB07 ledningen i den 63:e minuten men Piteå kvitterade på straff. 

– En poäng kan komma att betyda mycket, men det var surt att det inte blev tre för det tyckte jag vi förtjänade, säger Nellie Lilja till Sydsvenskan. 

Samtidigt vann toppjagande Vittsjö med 1-0 mot bottenlaget Kungsbacka.

– Det var tur att vi fick in det där målet till slut. Det känns som att vi hade det mesta av spelet och mycket chanser. Men vi fick inte in bollen, säger Clara Markstedt till P4 Malmöhus.