Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första målet för Bennison när Rosensgård vann igen

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Rosengård fortsätter att vinna utan att imponera.

Trots total speldominans dröjde det i det längsta innan man säkrat en 3–0-seger på bortaplan mot bottenlaget Umeå. 

De två sista målen kom i den 81:a och 86:e minuten.

Målskyttet har så här långt fördelats helt jämnt inom laget. Den här gången var det Hanna Bennison och Katrine Veje som gjorde sina första mål i årets damallsvenska.

Inhopparen Anna Anvegård fastställde slutresultatet med sitt andra mål för säsongen. Två mål är hon ensam om i laget.

Det var Sveriges två mesta guldlag som möttes, men Umeås sju guld på 00-talet är fjärran från vad dagens upplaga av laget kan prestera.

Bennison med vänstern

Efter återkomsten i allsvenskan har Umeå så här långt bara tagit en poäng och lär få kriga för att fixa nytt kontrakt.

Precis som man gjorde i den här matchen mot det regerande mästarlaget.

Rosengård hade ett totalt grepp om händelserna från början till slut.

Men 10-talets stora dominanter har så här långt haft svårt att få fart på målskyttet och den här gången dröjde det till den 42:a minuten innan nollan spräcktes mot bottenlaget.

Det var mittfältaren Hanna Bennison som efter en tilltrasslad situation i straffområdet hittade rätt med vänstern intill ena stolpen.

Umeå krigade tappert och försvarade sig bra. Ett missförstånd bäddade för målsituationen där en försvarare misslyckades med att rensa undan bollen framför nyporna på sin egen målvakt.

Anvegård på bänken

Fjolårets succespelare Anna Anvegård började på bänken men kom in efter en kvart i den andra halvleken och blev målskytt när hon i den 86:e minuten fastställde slutresultatet med ett skott från vänster ur liten vinkel.

2-0-målet kom efter hörna i den 81:a minuten genom Katrine Veje.

Bakåt har Rosengård bara släppt in två mål på fem matcher och den här gången sattes aldrig skånskornas försvar på något svårare prov.

Umeås bästa anfallsvapen Therese Simonsson var alldeles för ensam längst fram och hemmalaget klarade sällan av att lyfta upp spelet.