Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”För mig är det här en satsning på framtiden”

Linnea Svensson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Linnea Svensson.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linnea Svensson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Anna Plantin och Linnea Svensson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Hon var med och förde upp IFK Kalmar till damallsvenskan i fjol.

Nu ska Linnea Svensson spela i division 2.

– Jag har alltid hejat på MFF så det känns skitkul att få vara en del av det, säger nyförvärvet.

Med erfarenhet från Champions League, ungdomslandskamper, Bröndby och damallsvenskan är Linnea Svensson tillräckligt bra för för att spela betydligt högre upp än i division 2. Det stoppade inte mittbacken från att strax före jul skriva på för Malmö FF.

Beslutet att lämna IFK Kalmar var ändå inte så svårt.

– Första tanken med att gå hit var för att vara med på resan och satsningen som MFF gör. Det är fantastiskt kul, säger Svensson.

Imponerad av tempot

Utifrån ser det ut som att Svensson offrar ett par år av sin utveckling som fotbollsspelare. Steget ner i divisionerna kan väl inte göra henne gott i strävan efter att bli så bra som möjligt? Själv tror hon inte att övergången från IFK Kalmar till Malmö FF behöver försämra chanserna till utveckling.

– Efter att ha gjort några träningar här så har jag blivit positivt överraskad av tempot och kvaliteten. Jag skulle inte säga att det är speciellt stor skillnad på träningsmiljön här och den i Kalmar.

– För mig är det här en satsning på framtiden. Jag vill vara med på resan och förhoppningsvis spela allsvenskan så snart det går. Det är tanken och målet.

Träning viktigare än match

Hur stor roll spelar det för din utveckling att motståndet i matcherna blir sämre för dig nu, om träningarna håller ungefär samma kvalitet?

– Jag tror att träningsmiljön är det klart viktigaste. Det är det man gör sex av sju dagar i veckan. Sen vill man så klart ha lite tuffare matcher också men det kommer vi få på försäsongen.

Kommer ni segla igenom den här serien också?

– Segla igenom... Jag ska ärligt säga att jag inte har jättebra koll på de andra lagen i serien men det krävs alltid hårt jobb, man kan aldrig bara sätta in skorna. Vi behöver jobba för det här och hela tiden prestera så bra som möjligt.