Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fixade CL-platsen – med omdiskuterat mål

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kristianstad slutar trea i damallsvenskan.

En placering som betyder att laget får chansen i Champions League 2022.

Amanda Edgren avgjorde tillställningen borta mot Piteå – med ett omdiskuterat 2-1-mål.

Kristianstad behövde ta fler poäng än Vittsjö och Eskilstuna för att ta den så hett eftertraktade tredjeplatsen. Och det blev dramatiskt.

I halvtid var matchen målmässigt jämn, 1-1, och gästerna från Skåne hade i det läget tappat tredjeplatsen, som ger spel i Champions League nästa år.

Men i den 67:e minuten höll sig Amanda Edgren framme och tryckte in matchavgörande 2-1. Ett omdiskuterat mål.

 – Är det där offside, säger kommentatorn Chris Härenstam i SVT:s sändning.

 – Ja det måste det vara, säger experten Markus Johannesson.

Härenstam igen:

 – Är det godkänt!

”Det här är helt sjukt”

Målet kom efter ett inspel från höger där Alice Nilsson avslutade och bollen hittade fram till Edgren, i misstänkt offsideposition framför Piteåmålet.

 – Omöjligt att se från de här vinklarna om det är offside eller inte, men känslan är att Edgren är offside, säger Johannesson i SVT.

Kristianstad höll sedan undan och vann, vilket alltså räcker till kvalspel till Champions League 2022.

– Jag sa efter förra säsongen att jag aldrig kommer fira en tredjeplats. Men jag kan säga att jag tror att vi firar den mer nu än förra året för det här är helt sjukt, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir. 

Rosengård fick lyfta pokalen

FC Rosengård avslutade säsongen på bästa sätt. På bortaplan mot Djurgårdens IF behövde Olivia Schough bara 13 minuter för att spräcka nollan.

Innan den första halvleken var slut såg Mimmi Larsson till att utöka ledningen till 2-0. Vilket skulle visa sig bli slutresultatet.

Efter matchen fick laget äntligen lyfta pokalen och fira SM-guldet – för tredje matchen i rad. Laget lämnar säsongen 2021 med endast en förlust och +44 i målskillnad.