Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Guldhattarna åkte äntligen på: ”Det känns fantastiskt”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård firade SM-guldet mot Eskilstuna och fick äntligen ta på sig guldhattarna.

Och de bjöd publiken på bästa möjliga underhållning. 

– När det kommer så många och tittar på oss i dag så är det klart att det inte finns något annat än tre poäng, säger Mimmi Larsson.

FC Rosengård säkrade SM-guldet i den förra omgången borta mot Piteå. I kvällens match mot Eskilstuna skulle de fira guldet på hemmaplan inför publiken.

Och det fanns inga tecken på ett lag som redan säkrat seriesegern. Tvärtom. Laget bjöd på en riktig uppvisning.

– Det är en stark prestation men vi har alltid som mål att vinna alla matcher och vill avsluta bra, säger Mimmi Larsson.

”Varit tuffa veckor”

Anfallaren, som saknats på grund av skada, gjorde comeback och gick direkt in i startelvan. Det tackade hon för och gav laget ledningen redan i den nionde minuten.

– Det händer inte så ofta med nickmål. Det är ett bra inlägg av Olivia så det var skönt att sätta dit den, säger Larsson och fortsätter:

– Det känns fantastiskt, så kul. Det har varit tuffa veckor där man inte kunnat vara med på planen och bidra. 

I den 35:e minuten utökade Sanne Troelsgaard till 2-0. 

Jelena Cankovic, som också saknats under en period på grund av skada, byttes in i halvtid. Med tio minuter kvar av matchen förvaltade hon ett skottläge på allra bästa sätt och placerade en boll perfekt i det bortre krysset.

Eskilstuna reducerade sedan med fyra minuter kvar av matchen. Men det var inget snack om saken vem som var kvällens bästa lag. Eller Sveriges bästa lag.

”Väntat hela karriären på det här”

När slutsignalen gick utbröt stort jubel. Guldet kunde säkras i förra omgången när BK Häcken överraskande tappade poäng mot AIK. Det ställde till och med Rosengård som inte fått med sig guldhattarna. 

Men efter segern mot Eskilstuna kom äntligen guldhattarna fram.

– Det känns fantastiskt. Jag har väntat hela karriären på det här, så det känns underbart, säger Mimmi Larsson.

Efter matchen mot Piteå splittrades laget direkt då landslagsspel väntade för flera av spelarna. Men i kväll är det dags för stort firande där det ryktas om uppträde från spelare.

– Nu ska vi ha middag och fest. Så det blir kul. Som tur är så är jag inte ny så jag behöver inte bidra där.