Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FCR–spelarnas fina gest: Skänker bort fotbollsskor

Zecira Musovic.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Caroline Seger.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

De nyblivna VM–bronsmedaljörerna Zecira Musovic och Caroline Seger är tillbaka i vardagen i Malmö och FC Rosengård.

Landslagskollegornas senaste initiativ: att skänka bort fotbollsskor till bättre behövande. 

– Man har inte hjärta att slänga dem när man vet att de kan komma till användning någon annanstans, säger Zecira Musovic. 

Det var under tisdagskvällen som Zecira Musovic publicerade en tweet där hon frågade sina följare om de kände till någon eller några organisationer som är i behov av fotbollsskor. 

https://twitter.com/ZeciraMusovic/status/1151196414715867137

För Kvällsposten berättar Musovic om hur idén uppkom. 

– Jag pratade med Caroline Seger efter träningen om att vi borde göra något med alla lådor med skor som står i omklädningsrummet och som inte kommer till användning. Det är inte bara vi två, utan flera i laget som kommer att bidra med de par vi ändå inte använder. Man har inte mage att bara slänga dem när man vet hur många det är som behöver fotbollsskor, säger Zecira Musovic.

”Man minns känslan i laget”

Det är inte första gången FC Rosengård och spelarna deltar i sådana här aktioner. Klubben har genom sitt projekt Football for Life i Sydafrika förutom med fotbollskunskaper och utbildning även med utrustning. Zecira Musovic berättar om ett minne från ett sådant besök. 

– Man minns fortfarande känslan av tjejernas reaktioner när de fick alla de här grejerna och hur hela laget mådde efteråt. Nu hoppas vi att kunna bidra även lokalt – vi är lyckligt lottade som får allt det här i sponsring, ibland lite för mycket, så då kan vi lika gärna dela med oss, säger Zecira Musovic.