FC Rosengård värvar talang från lokalrivalen

Nellie Lilja, i mitten, firar sitt straffmål i en träningsmatch mot IFK Kalmar.
Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN
FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nellie Lilja byter från en Malmöklubb till en annan.

LB07:s talang har skrivit på för FC Rosengård.

– Nellie är en spelare med bra spelförståelse och bra driv i steget. En spelare som varit tongivande i ungdomslandslagen under lång tid, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

18-åriga Nellie Lilja har spelat 19 matcher för den damallsvenska nykomlingen LB07 den här säsongen. Nästa år tar hon klivet över till FC Rosengård.

– Jag är väldigt glad att vi kan presentera ännu en ung spelare som väljer att komma till oss inför 2018, säger sportchefen Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Lilja satsar högt

För Lilja själv var det självklart att fortsätta sin satsning.

– Jag har haft fem bra år i LB07 med mycket glädje och framgångar som jag är tacksam för. När en storklubb som Rosengård med höga målsättningar, både i Sverige och utomlands, hör av sig och på ett tydligt sätt visar att man vill satsa på mig som fotbollsspelare, så känner jag en stolthet och glädje och blir väldigt motiverad att göra en ny satsning och resa inom fotbollen för att utvecklas vidare och hjälpa Rosengård till nya framgångar. Med denna förändring vill jag poängtera att jag inte går från något utan till något. Jag är självklart medveten om att det blir tufft på många sätt och vis med tanke på den konkurrens som finns i Rosengård, men jag går in i detta med öppna ögon och är beredd att med nummer 10 på ryggen ta mig an utmaningen, säger Lilja i pressmeddelandet.