Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

FC Rosengård ute ur Champions League

Foto: CHRISTER THORELL/IBL

I lördags misslyckades FC Rosengård kapitalt i guldstriden. 

Nu är Malmölaget också ute ur Champions League. 

Returen mot Tjeckiska Slavia Prag slutade mållös, 0-0. 

– Vi hade högt ställda mål i år och klarar inte av det. Men vi är de sista som lägger oss ner och dör, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.se

FC Rosengård åkte till Prag för att göra årets match och vända förlustsiffrorna med 2-3 från hemmamatchen och ta sig vidare i Europaspelet. 

Men Rosengård som hade behövt göra minst två mål lyckades inte göra ett enda. 

Efter en tam inledning där bortalaget inte skapade mycket alls flyttade Rosengård upp spelet mot slutet men Slavia Prag lyckades stå emot fullt ut. 

Det tjeckiska laget går därmed vidare i Europaspelet efter 3-2 mot Rosengård. 

För Rosengård är uttåget från Champions League en stor besvikelse. 

"Klubben dör inte" 

I helgen förlorade Rosengård guldet till Piteå och slutade på tredje plats i serien - vilket är Malmölagets sämsta tabellplacering på nio säsonger.  

– Klubben dör ju inte på grund av detta. Vi måste hitta kraften till att ladda om och hitta tillbaka. Vi hade högt ställda mål i år och klarar inte av det. Men vi är de sista som lägger oss ner och dör. Vi ska upp från detta, vi kommer att resa oss, men vi måste först och främst analysera säsongen och rannsaka oss själva, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan. 

– Ska vi gå in i det nästa år med samma trupp? Det är kanske inte så smart. Vi ska analysera i november och se vad vi kan hitta på, för någonting måste vi göra, fortsätter hon.

Sportchefen har tidigare sagt till Kvällsposten att hon vill fortsätta sitt uppdrag i Rosengård. Hennes kontrakt går ut vid årsskiftet men innehåller en option som gör att kontraktet automatiskt förlängs med ytterligare ett år om ingen av parterna sagt upp det i november.

– Jag vill fortsätta. Jag känner mig inte alls klar, säger Therese Sjögran.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!