Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Missar gruppspelet: ”Jättestor besvikelse”

Foto: OLIVER ZIMMERMANN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLIVER ZIMMERMANN / BILDBYRÅN

Det blir inget CL-gruppspel för FC Rosengård. 

Laget gjorde visserligen tre mål borta mot Hoffenheim men fick efter en målrik historia se sig utslaget då Hoffenheim vann dubbelmötet med totalt 6-3. 

– Vi gör ingen bra match hemma och det kostar oss, säger Rosengårds tränare Renée Slegers. 

Förutsättningarna var tuffa redan på förhand då FC Rosengård var tvungna att vända ett 3-0-underläge borta mot TSG Hoffenheim för att nå gruppspel i Champions League. 

Och det skulle bli värre. 

I den åttonde minuten skarvade Tinne De Caigny fram bollen till Laura Wienroither som löpte ifrån Katerine Veje och tryckte, bollen via ribban, in i nät, 1-0 till hemmalaget och 4-0 totalt. 

Repliken från Rosengård kom omgående. Mimmi Larsson pressade tyskornas målvakt Martina Tufekovic som gick omkull och slog bollen rakt i gapet på Jelena Cankovic. Serbiskan gjorde inget misstag och satte bollen i det öppna målet. 1-1 på tavlan innan tjugo minuter var spelade vilket gjorde att förutsättningarna åter var precis som inför matchen.

Rosengård gjorde tre mål

Ett kompakt Hoffeinhem lät Rosengård hålla i bollen - men precis som på Malmö IP visade man sig skoningslösa när chanserna väl dök upp. 

Sarai Linders 2-1 mål kom från distans i den 27 minuten och såg inte helt otagbart för Teagan Micah i Rosengårds mål. 

Jelena Cankovic såg sedan ut att kvittera matchen strax före paus men Tufekovic revanscherade sig, sträckte ut och tippade den välplacerade nicken till hörna. 

Inför den andra halvleken var Rosengård därmed tvingat att göra fyra mål - en uppgift som blev för övermäktig. 

Mimmi Larsson fick ett dubbelläge att kvittera i inledningen av den andra halvleken men fick inte till avslutet. När hon i den 64:e minuten fick chansen på nytt rullade hon in kvitteringen till 2-2 mellan benen på Tufekovic.

Glädjen blev dock kortvarig. Jule Brands 3-2 kom i den 67:e minuten och satte spiken i kistan.  Loreta Kullashis 3-3-mål kom med bara minuter kvar och var hennes första mål i Rosengård-tröjan men det hjälpte föga. 

– Saker och ting stämmer i det stora men vi kan inte släppa in tre mål och det känns jobbigt, säger Renée Slegers. 

Trots uttåget tycker hon att laget kan gå rakryggade från matchen.  

– Alla spelare är där ute med rätt inställning och de trodde på det och visade de visat ute på planen. Även fast de gjorde 1-0 där så fortsätter vi och det finns ingen spelare som tänker ge upp eller hänger med huvudet, vi visar en jättetro på det i dag och bara fortsätter att köra. Det är en styrka och en karaktär som kommer fram i laget. 

– Sedan gör vi tre mål på bortaplan det är bra. Vi kunde gjort ännu fler men det är klart att vi möter en väldigt effektiv motståndare, säger hon.  

”Besvikelsen är jättestor”

Dubbelmötet slutade 6-3 vilket innebär att Hoffenheim får spela gruppspel i turneringen medan fjolårets kvartsfinalist FC Rosengård får fokusera på damallsvenskan där man ställs mot Hammarby på söndag.  

– Det är klart att besvikelsen är jättestor. Det här betyder jättemycket för klubben och det betyder mycket för spelarna att få spela Champions League. Det är jobbigt att se dem så besvikna samtidigt som vi tar med oss den här prestationen som är stark och vi gör den tillsammans. Vi sa att vi får ta med oss det in i damallsvenskan och jag måste säga att jag är stolt över att hur vi genomför matchen, säger Slegers.