”En dröm som går i uppfyllelse”

Angel Mukasa inför en F17-landskamp mot Slovakien.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Angel Mukasa under en träning med FC Rosengård.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Angel Mukasa flyttas upp i A-laget och blir FC Rosengårds nya andramålvakt. 

Det meddelar klubben på sin hemsida under torsdagen. 

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Mukasa till Rosengårds webbplats.

Efter att Zecira Musovic lämnade FC Rosengård för spel i Chelsea, plockade skånskorna in den kanadensiska landslagsmålvakten Stephanie Labbé på ett ettårskkontrakt. 

Till backup-platsen har man löst en internrekrytering – 18-åriga talangen Angel Mukasa, fostrad i AIK, får ett A-kontrakt med Rosengård som är skrivet på två år.

– Mina tränare och lagkamrater i U19, Dam B och Dam A har lärt mig mycket om vad det innebär att vara en elitspelare och en bra ledare för sitt lag. De har stått vid min sida och trott mer på mig än vad jag själv gjort ibland. De betyder väldigt mycket, berättar Angel Mukasa på klubbens hemsida och fortsätter: 

– Det känns fantastiskt att ha skrivit på. Jag har strävat efter detta sedan jag flyttade ner till Malmö. Det är en dröm som går i uppfyllelse, men det är inte slutet på min resa. Det är bara början.

Angel Mukasa flyttas upp av FC Rosengård

Sportchefen Therese Sjögran: 

Under tiden Angel varit hos oss har jag sett henne växa och utvecklas till att bli en målvakt för vårt A-lag. Hon har väldigt bra blick för spelet, är bra med fötterna och har även goda ledaregenskaper. Under 2020 tog hon ett extra stort kliv tillsammans med U19 och Dam B och är nu redo för att vara med i truppen på allvar. Vi hoppas att satsningen med Dam B ska göra att fler unga spelare kommer göra samma resa som Angel gjort.