Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kaoset – stjärnan aktuell för topplaget

Sophie Sundqvist.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Nilla Fischer (höger) och Stina Blackstenius i LFC.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

På tisdagskvällen stod det helt klart att LB07 drar sig ur elitettan efter att ha åkt ur damallsvenskan förra året.

Samtidigt är anfallaren Sophie Sundqvist aktuell för topplaget Linköpings FC.

– Det hade så klart varit ett steg uppåt i karriären, säger hon.

På ett medlemsmöte på tisdagskvällen beslutades det som har varit väntat efter den senaste tidens kaos i LB07. Laget tvingas dra sig ur elitettan – året efter att de åkte ur damallsvenskan.

Orsaken är att LB07 saknar ungefär en miljon kronor sedan klubben blivit av med flera sponsorer de senaste månaderna. Avhoppen har kommit efter att sammanslagningen med Malmö FF röstades ned på MFF:s medlemsmöte i slutet av förra året.

– Sponsorpengarna finns inte. En hel del av tjejerna i A-laget var på plats och det är oerhört trist att vi slår undan benen för dem. För många är det en hel livsstil som raseras och deras fortsatta karriärer kan bli jobbiga, säger ordförande Robert Lenir till SVT Nyheter Skåne.

Gjorde sju mål

Efter den plötsliga krisen för LB07 gav klubben fritt fram för spelare att hitta andra klubbar även om de var under kontrakt.

Anfallaren Sophie Sundqvist, som förra året stod för sju mål i damallsvenskan och även debuterade för det svenska U23-landslaget på hösten, är en av spelarna som har tittat sig omkring.

– Vi vill alla i laget fortsätta spela fotboll på hög nivå. Det värsta är att beskedet kommer så här sent. Min agent kollar runt men jag har ingenting klart. Det är inte så lätt att hitta någon klubb i mitten av februari och med så kort tid till serierna startar, sa hon till Sydsvenskan förra veckan.

”Försöker se framåt”

Men kaoset kan sluta positivt för Sundqvist, som är ett hett namn för flera klubbar. På onsdagen var hon på plats i Linköping för att provträna med topplaget LFC, något som Corren var först med att skriva om.

Ingenting är klart, betonar hon, och hon har ännu inte tagit något beslut om sin nästa klubb.

– Det som har hänt i LB07 är väldigt tråkigt, och en stor omställning. Jag försöker se framåt ur det som har hänt och försöker tänka på vad som kan bli bra för mig, säger hon till Kvällsposten.

I LFC finns redan landslagsanfallarna Stina Blackstenius och Lina Hurtig i truppen – en konkurrenssituation som Sundqvist välkomnar.

– Det hade varit väldigt utvecklande för min del att se och lära av dem, och jag hoppas även att jag skulle kunna bidra med det jag kan. Det hade så klart varit ett steg uppåt i karriären, säger hon.