Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter guldåret – nu förlänger stjärnan

Jessica Samuelsson, Anna Anvegård och Johanna Rytting Kaneryd.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Johanna Kaneryd förlänger sitt kontrakt. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Johanna Rytting Kraneryd förlänger med FC Rosengård. 

Mittfältaren har skrivit på för tre nya år.

– 2020 kan bli året då hon slår igenom på riktigt, säger Therese Sjögran, sportchef i Rosengård. 

Johanna Rytting Kaneryd skrev på för Rosengård redan 2018 – men gjorde före den här säsongen inget stort intryck på fotbollsplanen. Hon drabbades av en korsbandsskada och ägnade säsongen 2018 till rehabilitering.

I stället blev 2019 hennes år. Och nu har hon skrivit på för ytterligare tre säsonger.

– Johanna fick en olycklig start hos oss men har under 2019 visat varför hon var intressant för oss från början. Hon är en teknisk spelare som gör saker i hög fart, väldigt svår att läsa för motståndarna, säger Therese Sjögran till Rosengårds hemsida.

– Att hon förlänger 3 år gör att vi kan jobba i lugn och ro och Johanna kan fortsätta utvecklas. 2020 kan bli året då hon slår igenom på riktigt.

”Glad och stolt” 

Rosengård säkrade sitt SM-guld med en match kvar att spela – och Johanna Rytting Kaneryd, som gjorde 21 matcher, beskrivs haft stor del i guldet.

Nu ser hon fram mot att spela i Europa. 

– Jag är glad och stolt över att förlänga mitt kontrakt med Rosengård. Jag trivs bra i klubben och känner att det är en bra miljö för mig att kunna ta nästa kliv. Jag ser fram att fortsätta denna resan vi påbörjat och få spela ute i Europa, säger Johanna Kraneryd till Rosengårds hemsida.