Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duljan tvåmålsskytt när KDFF slog Örebro

Evelina Duljan bakom allt när KDFF slog Kif Örebro.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Duljan gjorde båda målen i matchen som slutade 2–0.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Evelina Duljan såg till att alla tre poäng stannade i Kristianstad när laget slog Kif Örebro med 2–0.

Duljan gjorde båda målen – därmed tog också KDFF sin första seger på tre matcher.

Skånskorna är nu bara två poäng bakom just Örebro som hittills stått för en succésäsong.

Efter en chansrik tillställning på Kristianstads Fotbollsarena avgick hemmalaget till slut med en rättvis seger efter att Evelina Duljan nästan på egen hand sett till att alla poäng stannade i Skåne. 

Talangen inledde målskyttet i den 60:e minuten när hon snyggt satte bollen i krysset till vänster om Örebromålvakten Danielle Rice, bara för att tolv minuter senare utnyttja ett misstag av Rice och placera in bollen i öppet mål. 

En ödmjuk målskytt säger följande till Sveriges Radio efter matchen: 

– Det är en ganska jämn match i första halvlek, det är svårspelat och båda lagen gör det väldigt bra. Till slut tar vi över och har kontroll på matchen. I halvtid pratade vi om att spela mer offensivt i andra halvlek. 

– Jag brukar inte vara den spelare som går på avslut, utan gör en passning och får en assist i stället. Nu får vi njuta av vinsten och göra det ännu bättre nästa vecka, säger Duljan till SR.

I och med seger så går Kristianstads DFF i skrivande stund upp på en femteplats i den allsvenska tabellen, endast två poäng bakom just Kif Örebro. 

Segrar för Vittsjö och Växjö

LB07 mötte Vittsjö på hemmaplan, men fick inte alls spelet att stämma. Michelle De Jong hade en bra dag på jobbet när hon satte två av tre Vittsjö–mål i 3-0–segern. Även Clara Markstedt skrev in sig i målprotokollet för bortalaget. 

LB07:s tränare Renée Slegers var besviken efter matchen. 

– Det blir alldeles för enkelt på deras mål. Men det är faktiskt bara två saker som vi måste fixa till. Först måste vi gå in hårdare i närkamperna framför straffområdet. Det är på det sättet som de gör 1-0. För det andra måste vi falla tidigare med vår backlinje. Det är nämligen så de gör de två andra målen, säger Slegers till Sydsvenskan.

Växjö DFF verkar ha fått i gång målproduktionen ordentligt. I dag avfärdades bottenlaget Kungsbacka tämligen enkelt på bortaplan med klara 3–0 – Emmi Alanen inledde målskyttet redan i den sjunde minuten, innan Anna Anvegård och Stina Lennartson på fem minuter i andra halvlek såg till att tre poäng hamnade på småländskornas konto.