Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var speciellt – hade svårt att titta”

Rosengård säkrade SM-guldet efter säkrat poäng mot Vittsjö förra veckan. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Nybliven svensk mästare med Rosengård och tillbaka i landslagstruppen.

Efter ett helvetesår leker fotbollslivet för Jessica Samuelsson - som fått stöd av både psykolog och sin sambo.

– Det var tufft till och från, viss dagar bättre, vissa sämre. Väldigt mycket känslor fram och tillbaka, säger landslagsbacken. 

Det har gått två dagar sedan guldyran på Malmö IP när Jessica Samuelsson slår sig ner på ett café vid Triangeln i Malmö.

– Man var lite trött i går, det blev sent men det var kul, konstaterar hon med ett leende.

Beskriv känslan på slutsignalen...

– När domaren blåste var det mer lättnad, den typen av glädje. Vi har kämpat hela säsongen och känt att vi varit nära och kunde lika gärna vunnit förra helgen.

Sett till Jessica Samuelssons tunga säsong är det också lätt att förstå känslan av lättnad. Hon flyttade till Rosengård för att försöka spela sig in i VM-truppen efter en tung sejour i Arsenal som förstörts av den svåra fotskadan, som hon drabbades av i VM-kvalet mot Ungern i oktober 2017.

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

I stället blev hon skadad igen - efter en träningsmatch med nya klubben.

Först i slutet av säsongen har hon kunnat träna och spela för fullt.

– Jag har slussats mellan hopp och förtvivlan. Det är en resa som jag verkligen kommer att komma ihåg kopplat till guldet.

– Jag hade precis kommit tillbaka i Arsenal och kände mig på gång. Det gick bra för laget också, vi skulle fajtas om ett ligaguld, men jag landade i att jag skulle hitta tillbaka till mig själv och känna mig mer trygg här.

Hur tog du dig genom den tunga tiden?

– Det var tufft till och från, viss dagar bättre, vissa sämre. Väldigt mycket känslor fram och tillbaka.

– Klubben har hela tiden försökt hjälpa mig på bästa sätt, med läkare, sjukgymnast och sedan har jag gått och pratat med en psykolog. Jag har fått den hjälp som man kan få men sedan löser det inte allt.

Hade svårt att se på VM 

När det varit som tuffast har hennes sambo varit ett stort stöd. Det är han som har gjort att hon klarat av att vara kvar här ändå.

– Man vill inte gå ner deppig på träningen som ett offer och dra ner stämningen men hemma kan man vara sig själv och han fått ta den skiten. Han har alltid funnits där. Det har varit skönt.

Hur var det att följa VM-festen i somras från tv-soffan?

– Innan VM så tänkte jag att jag inte skulle kunna kolla, men när det närmade sig, klart jag ville se. Det gick helt okej men på slutet när det var mycket på spel, mer känslor bland spelare och allt efteråt med intervjuer hade jag svårt för att titta.

– Det var speciellt att se när man var så nära att vara en del av det.

Bortsett från guldyran - hur mår du nu? 

– Nu känns det bra, kroppen fungerar bra. Sedan måste jag vänja alla andra kroppsdelar vid belastning också. 

– Min fot kommer jag alltid ha lite ont i, och jag har gått in och tagit kortison för att dämpa vardagliga smärtan, men det påverkar mig inte så mycket i träning eller match längre.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jessica Samuelsson har kontrakt över tre säsonger till med Rosengård. 

Och redan nästa år finns en hel del höjdpunkter såsom Champions League och OS utöver allsvenskan. 

Den rutinerade högerbacken har dock inte tänkt så långt fram än. 

– Det blir ett spännande år men skadan har fått mig att ta en dag i taget och inte titta för mycket framåt. 

– Men Champions League vill man alltid spela, det är alltid en sporre att möta andra topplag i andra länder. Samma med landslaget. När man har varit med förr och vet hur kul det är så vore det jättekul att få komma tillbaka. 

Comeback i landslaget 

Hon är faktiskt redan tillbaka i landslaget. När Peter Gerhardsson aviserade truppen som i november ska åka till USA för att möta regerande världsmästaren stod det klart att Jessica Samuelsson gör comeback.  

Samtidigt är årets allsvenska säsong inte riktigt slut, en omgång återstår. 

Inte guldfirandet heller för den delen. 

På lördag får Rosengård sina medaljer i samband med sista matchen mot Kristianstad och i november hyllas laget på Fotbollsgalan. 

– Det ska bli kul att åka till Fotbollsgalan med laget och fira att vi vunnit ligan. Det är alltid kul att gå på festligheter tillsammans med ett lag efter säsongen när man kan slappna av och alla kan njuta och ha trevligt.