Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det bästa ett lag har presterat”

Jonas Eidevall var oerhört nöjd med sitt lag efter premiärsegern.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sanne Troelsgaard var en av matchens bästa spelare.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Danskan dominerade på mittfältet.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Full fart de första 45 minuterna, halvfart resterande.

FC Rosengård slog till slut Vittsjö med 1–0, men det satt långt inne.

– Första halvlek är bland det bästa som ett damallsvenskt lag har presterat, säger Rosengårds Jonas Eidevall.

Seger i den allsvenska premiären mot en toppkandidat, bra fart, intensitet och tre poäng. 

Det blev bara rätt för FC Rosengård, men det satt långt inne.

Mittfältsgiganten Sanne Troelsgaard var en av matchens bästa spelare och är nöjd med både sin och lagets insats.

– Vi visste ju det innan, Vittsjö är ett väldigt bra lag och kommer hit och vill slå oss. Jag tycker att vi tappar tålamodet lite grann i första halvlek, men lugnar ner oss, blir mer metodiska och jobbar mycket bättre i andra. I dag får vi lite hjälp, men det klagar vi inte på, säger Troelsgaard och skrattar.

Det såg jobbigt ut sista tio?

– Tempot vi höll i första visade sig i slutet, det var många trötta ben. Har man hög puls och mycket adrenalin så blir det lite högljutt även mot domarna, säger Troelsgaard.

”Full extremism som gäller”

När Vittsjös Kajsa Lind olyckligt bröt ett inspel i den 83:e minuten och bollen rullade in bakom Sabrina D'angelo, var det minst sagt jubel på hemmabänken. Allra gladast var FCR–tränaren Jonas Eidevall.

– Otroligt förlösande mål. Det kändes som att vi med råge hade förtjänat det målet och att det var en premiär som hade varit mycket försmädlig att bara få med sig en poäng ifrån. 

Det var ett sällan skådat tempo vi såg.

– Första halvlek är bland det bästa som ett damallsvenskt lag har presterat utifrån intensitet och hur man bygger spelet på motståndarens planhalva. Sett över 90 minuter orkar vi kanske inte hålla det, men överlag är jag mycket nöjd, säger Eidevall och fortsätter:

– Min största styrka och samtidigt min största svaghet som tränare är att det är full extremism på det vi ska göra - ingen smartness, inget sparande på krafter. Full fart från första sekund gäller hos mig, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.