Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det är upp till klubben var man vill hamna i tabellen"

Caroline Seger. Foto: CAROLINE LARSSON
Caroline Seger. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård jagar revansch i damallsvenskan.

Förra årets tredjeplats - och missade Champions League - blev en rejäl missräkning. 

– Det är upp till klubben var man vill hamna i tabellen i år, säger landslagsspelaren Caroline Seger.  

Försäsongen har dragit i gång och FC Rosengård vann första träningsmatchen mot Växjö i måndags med 1-0. 

Efter förra årets tredjeplats och missade Champions League-plats jagar Rosengård med Caroline Seger i spetsen revansch den här säsongen. 

– Allsvenskan ser jämn ut överlag, det är inget lag som sticker ut, konstaterar hon. 

– De största konkurrenterna är Linköping, de är alltid tuffa och har värvat smart och bra, och sedan ska det bli intressant att se Göteborg och Piteå med tanke på deras framgångar förra året. 

Har du övervägt att lämna Rosengård i och med att det inte blir spel i Champions League? 

– Nej, jag har upplevt det mesta. Jag har fått uppleva och vinna Champions League. Sedan hade det både för min och klubbens del varit optimalt att vara med. Rosengård har alltid varit med där. 

– Men klubben står vid ett vägskäl nu, var den vill gå. Det återstår att se vad klubben väljer. 

Hur ser du på truppen?  

– Vi har blivit av med ett par spelare och har fått in några men jag hoppas att det kommer fler. Nu är det en tunn trupp, om det händer något så är vi inte så många att vi kan backa upp varandra. Men det är upp till klubben vilken väg man vill gå och var man vill hamna i tabellen det här året. 

Det har varit en diskussion om svårigheten för damallsvenskan att behålla stjärnorna i konkurrensen med mer pengastinna ligor utomlands- hur ser du på det? 

– Det är för- och nackdel. Att damfotbollen blir större utomlands och att unga tjejer kan växa upp och drömma om att bli heltidsproffs och tjäna pengar är bra. Samtidigt blir allsvenskan en utvecklingsliga eller hemvändarliga. 

– Men jag väljer att se det positivt. 

Stort glapp i löner

Har du fått gå ner i lön? 

– Från min lön utomlands definitivt men jag är supernöjd med mitt kontrakt och vad jag har fått av klubben här. Jag har inget att klaga på och det är väldigt få förunnat. Snittlönen i damallsvenskan är 10 000 kronor. Det är inte så bra, den har inte gått framåt. 

– De stora aktörerna måste in och satsa och ge damfotbollen en chans. Det är väldigt stort glapp mellan den bäst och sämst betalda. Många kan inte vara heltidsanställda, det är tråkigt.

Hur ser du tillbaka på din karriär hittills? 

– Jag kan inte känna jag ångrar något eller har någon bitterhet. Jag har upplevt allt och har en karriär som jag kan luta mig tillbaka på och vara glad över.