Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är klart den tanken finns där”

Hanna Bennison var tillbaka i startelvan mot Piteå.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Hanna Bennison under Rosengårds match mot Piteå.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hanna Bennison under en landslagsuttagning.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

MALMÖ. Hanna Bennison var tillbaka i startelvan när Rosengård tog sin sjätte raka seger.

Samtidigt ryktas nu klassiska Everton vara intresserade av supertalangens namnteckning.

– Jag tar studenten nu till sommaren, då öppnas det upp lite mer. Så det är klart tanken finns där, säger Bennison om en eventuell utlandsflytt. 

Årets seriespel har Hanna Bennison till stora delar fått inleda på avbytarbänken. Under säsongens fem för första allsvenska matcher tog supertalangen aldrig plats i Jonas Eidevalls startelva utan hon fick nöja sig med återkommande inhopp.

Fram till Rosengård hemmaslog med Piteå. 

Då var Hanna Bennison tillbaka i startelvan – för första gången tog hon plats som högerytter på mittfältet.

– Det var kul att få spela och starta, säger Bennison.

– Man har ju väntat lite på det och försökt jobba för att ta en startplats. Så det var kul att jag fick chansen. 

Från avbytarbänken har Hanna Bennison fått följa sina lagkamrater gå mot en triumferande start på säsongen. Rosengård har i tur och ordning besegrat Linköping, Hammarby, Eskilstuna, Djurgården, Växjö och Piteå.

Ja, så här långt har Malmölaget plockat sex vinster av sex möjliga och toppar tabellen. Avståndet ner till tvåan Häcken är redan uppe i fem poäng.

– Man vill alltid spela så det är klart det har varit jobbigt att sitta vid sidan av. Men vi har samtidigt gjort det bra med laget. Men man vill så klart alltid spela så mycket man bara kan, säger Hanna Bennison, som debuterade i Rosengård redan som 15-åring och som gör sin fjärde säsong i damallsvenskan.

”Vi har mycket boll och stort övertag” 

Bennison medger att för mycket tid på bänken kan påverka hennes utveckling. 

– Det är klart det påverkar. Jag tycker det är väldigt viktigt med speltid för att ta jag ska ta ytterligare steg i min utveckling, säger Bennison.

– Men jag försöker göra det bäst jag kan på träningarna. 

Är det kanske lättare att acceptera att man hamnar utanför startelvan när det går så pass bra för laget som det har gjort?

– Jo, men det är fortfarande svårt att acceptera eftersom man ändå vill spela. Det är tufft när man inte får spela, men man har en annan förståelse för det nu när det gått bra. Många av spelarna har gjort det bra och då blir det tufft att ta en plats.

FC Rosengård kommer allra närmast från en uddamålsseger med 1-0 mot tabelltian Piteå. Rosengård mer eller mindre parkerade på offensiv planhalva - men trots det tunga spelmässiga övertaget blev Caroline Segers mål i den första halvleken ändå matchens enda.

– Det är en match där vi har mycket boll och stort övertag. De ligger lågt och det blir svårt för oss att komma igenom. Men vi försöker ändå spela och jag tycker att vi kan skapa mer målchanser än vi gör, säger Hanna Bennison.

– Men överlag var det en bra match av oss. 

Everton intresserade: ”Vissa klubbar har hört av sig”

För Hanna Bennison själv väntar en spännande framtid – troligtvis långt utanför de svenska gränserna. 

Supertalangen har omgärdats av flyttrykten den sista tiden och hon har kopplats ihop med en övergång till såväl England som den franska giganten Lyon.

Inför söndagens match mellan Rosengård och Piteå kom nya uppgifter. Nu ska även Premier League-klubben Everton vara intresserade av Hanna Bennisons signatur.

– Det är vissa klubbar som har hört av sig och så där. Men det är inget speciellt, säger Bennison.

Har du någon känsla för om du stannar kvar i Rosengård hela säsongen, eller lockar det att gå redan till sommaren?

– Det är svårt att säga. Jag tar studenten nu till sommaren så då öppnas det upp lite mer, så det är klart tanken finns där. Men jag trivs väldigt bra i Rosengård och jag lägger allt mitt fokus här. Vi får se.

Vad säger du om Rosengårds säsong så här långt då? 

– Jag tycker vi har inlett detta året starkt och det syns att vi är revanschsugna. Vi har gjort det jättebra och fått med oss tre poäng varje match. 

– Det är hur bra som helst, avslutar Hanan Bennison.

Rosengård ställs härnäst på bortaplan mot AIK den 29 maj.