Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”De spelare som är hemma blir lidande”

Nathalie Björn, Caroline Seger och Zecira Musovic är tre av Rosengårds landslagsspelare. Foto: BILDBYRÅN
Rosengårds sportchef Therese Sjögran. Foto: BILDBYRÅN

Rosengårds guldjakt fortsätter mot Djurgården efter en träningsvecka där bara fyra spelare kunnat vara med.

– Vi vill vara bäst i Sverige och då ser det ut så här, säger sportchefen Therese Sjögran.

Sveriges A-landslag vann med 4-1 mot Lettland i tisdags. I truppen fanns Rosengårdskvartetten Zecira Musovic, Caroline Seger, Anna Anvegård och Nathalie Björn.

Samtidigt var bland andra Hanna Bennison på samling med U-landslag och danska Sanne Troelsgaard var bara en i mängden av Rosengård-spelare som representerade andra A-landslag än Sveriges.

– Och Fiona Brown skadad på det, konstaterar sportchefen Therese Sjögran.

Under stora delar av uppladdningen inför söndagens match mot Djurgården har bara fyra spelare varit tillgängliga för träning, berättar Sjögran.

– De spelare som är hemma blir lidande under landslagsuppehållen. Det blir inga vettiga lagträningar, det blir mer individuellt. Det är en ganska jobbig period när vi har så många som är borta, säger sportchefen.

Rosengård möter Djurgården

De spelare som varit på landslagsuppdrag kom tillbaka till Malmö på torsdagen. På fredagen och på lördagen kunde de träna med laget

– Där är det ju samma för alla lag som har spelare borta med landslagen men det är lite speciellt för oss när det är så många. Träningsupplägget får planeras utifrån hur Fifa-dagarna ligger, säger Sjögran.

Trots problematiken som uppstår under landslagsuppehållen vill Sjögran att så många som möjligt av klubbens spelare ska bli uttagna varje gång.

– Det är en lyx att ha så många bra spelare i en trupp och vi önskar att så många som möjligt kommer med i landslaget. Så nej, jag önskar inte att fler spelare hade varit hemma och tränat.

FC Rosengård möter Djurgården hemma på Malmö IP på söndag med avspark klockan 14.00.