Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dansk supertalang klar för Rosengård

18-åriga Sofie Svava, till vänster, är klar för Rosengård. Foto: Eddie Keogh for The FA/REX / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without
Therese Sjögran, sportchef för Rosengård. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sportchef Therese Sjögran med nyförvärvet Sofie Svava. Foto: FC Rosengård

FC Rosengård har gjort klart med ersättaren till Ali Riley.

Den danska landslagsbacken Sofie Svava, 18, har skrivit på för klubben, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Det ska bli spännande att se hur hon kan utvecklas i vår miljö, säger sportchefen Therese Sjögran.

I Frankrike är fotbolls-VM inne i slutfasen där allting avgörs och Sverige möter Nederländerna i den ena semifinalen.

Men på hemmaplan händer det också saker. Under uppehållet har FC Rosengård gjort klart med en ny spelare, meddelar klubben i ett pressmeddelande på måndagen.

Det handlar om den snart 19-åriga backen Sofie Svava som kommer närmast från spel i Bröndbys a-lag i Danmark, där hon varit i a-truppen de senaste två och ett halvt åren.

– Sofie Svava är en väldigt stor talang och vi är glada att vi lyckats knyta henne till oss. Hon är en otroligt teknisk och modern ytterback, säger sportchefen Therese Sjögran i pressmeddelandet.

– Sofie är dessutom vänsterfotad och det kommer höja vårt spel ytterligare. Det ska bli spännande att se hur hon kan utvecklas i vår miljö.

Ersättare till Riley

Svava ses som den naturliga ersättaren till nyzeeländaren Ali Riley som lämnade Rosengård för Chelsea inför årets säsong. 

– Ja, det kan man säga. Det bliv lite sent, men vi löste det med Fiona Brown och Kaneryd (Johanna Rytting). Nu får vi fler alternativ, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Gjorde landslagsdebut

Den danska backen beskrivs som en supertalang – och har redan gjort debut för a-landslaget. Det har hittills blivit två a-landskamper, den senaste mot England innan VM.

18-åringen är redan på plats i Malmö och kommer att börja träna med Rosengård i början av den här veckan.

– Jag har valt FC Rosengård för att jag gärna vill ta mitt spel till nästa nivå, det här i en av Europas stora klubbar. Jag längtar efter att få sätta i gång, säger Sofie Svava själv i pressmeddelandet.

Lånar ut talang – till LB07

Samtidigt går den 17-åriga mittfältstalangen Nellie Lilja i motsatt riktning, och lämnar FC Rosengård. Hon är klar för den nedflyttningshotade lokalkonkurrenten Limhamn Bunkeflo 07.

Övergången är ett lån som sträcker sig säsongen ut. 

– Jag har kollat LB när de har spelat och det finns stor potential i spelarna och det gäller bara att alla pusselbitar faller på plats så tror jag att vi kommer klara kontraktet i år, säger Nellie Lilja tlll LB07:s officiella hemsida.