Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Så amatörmässigt – det är fruktansvärt”

Limhamn Bunkeflos lagkapten Mia Persson. Foto: BILDBYRÅN
Piteå är irriterade över beslutet som tagits utan att de fått säga sitt. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

SAS-strejken får konsekvenser även för damallsvenskan.

Lördagens match mellan Limhamn Bunkeflo och Piteå ställs in.

– Vi har ju ingen chans att komma upp beroende på SAS-strejken, säger LB07:s lagkapten Mia Persson till Sydsvenskan.

– Det är så amatörmässigt skött så det är fruktansvärt, rasar Piteås klubbchef Håkan Linneruth.

Under fredagen gick piloter hos flygbolaget SAS ut i strejk.

Det får även konsekvenser i damallsvenskan.

Limhamn Bunkeflo skulle flyga till lördagens bortamatch mot Piteå, men på fredagsförmiddagen tog Svenska fotbollförbundet beslutet att ställa in matchen eftersom den skånska klubben inte kan ta sig till matchen.

Det bekräftar lagkaptenen Mia Persson för Sydsvenskan efter fredagens träning.

– Vi har ju ingen chans att komma upp beroende på SAS-strejken. Jag vet att klubben fört en diskussion med Piteå så klubbarna är överens. Det finns inget annat alternativ än flyg, säger Mia Persson.

Nästa match för LB07 blir mot Eskilstuna den 5 maj. 

– Då kommer vi att vara väl förberedda med all den här extraträningen. Vi kan inte påverka pilotstrejken.

Ilska i Piteå: ”Amatörmässigt”

I Piteå är man dock upprörda. Både på LB07 och förbundet som tagit beslutet utan att Piteå fått yttra sig i frågan.

– Jag är besviken på båda två. Limhamn borde ha planerat sin resa upp eftersom man vetat om detta länge. Det finns både tåg och buss och andra flygbolag. Det finns alla möjliga varianter att undersöka och försöka lösa, säger klubbchefen Håkan Linneruth som är den som varit i kontakt med LB07.

– Sen är jag väldigt besviken på förbundet som skickar ett beslut 11.30 utan att överhuvudtaget ha pratat med oss. Vi överklagade beslutet 12.06 och tycker att det är skamligt.

Vad säger förbundet?

– Vi sitter och väntar på att höra vad som händer. Vi har sagt att vi kan spela söndag eller måndag, men matchen måste spelas nu. För när ska vi spela den annars? Vi kan inte spela i augusti eller september när vi har två matcher i veckan, säger Håkan Linneruth.

– Vi har frågat förbundet om man ställer in herrallsvenskan i Östersund på måndag och i Sundsvall på måndag. Eller kan de åka buss? Då kan ju Limhamn åka buss hit också. Om de åkt buss i morse kunde de åkt till Umeå och tränat där i kväll och sen ta bussen vidare till Piteå i morgon och spela. Det finns inget intresse från Limhamn att lösa det här. Det är så amatörmässigt skött så det är fruktansvärt.

”Fortfarande en ankdamm”

Kvällsposten har sökt Limhamn Bunkeflos tränare Renée Slegers och sportchef Henrik Adolfsson.

Har du någon uppfattning om Limhamn Bunkeflo kommer titta på alternativ för att kunna spela matchen söndag eller måndag?

– Nej, det låter som de väntar på att förbundet ska bestämma ny matchdag. Där har vi sagt till förbundet att då spelar vi söndag eller måndag, säger Håkan Linneruth.

– Här pratar svensk fotboll om att göra damfotbollen mer professionell. Detta är ett exempel på att det fortfarande är en ankdamm som vi håller på med. 

FC Rosengårds bortamöte med Kif Örebro kan dock spelas under lördagen. Rosengårdstruppen tar bussen till Närke under fredagseftermiddagen.