Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då sätter vi oss själva i en jobbig situation”

Olivia Schough hoppas på tredje gången gillt.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Under söndagen kan Rosengård stå som SM-guldvinnare, detta vid seger borta mot Piteå samtidigt som Häcken tappar poäng mot AIK. Olivia Schough, som tidigare i karriären snubblat på målsnöret två gånger, vill dock inte tänka på att serien kan avgöras redan i helgen.
– Tänker vi så sätter vi oss själva i en jobbig situation, säger hon. 

Tre omgångar återstår av årets damallsvenska säsong. FC Rosengård leder med fem poäng före tvåan Häcken. Skulle skåningarna under söndagen besegra Piteå på bortaplan samtidigt som Häcken tappar poäng borta mot AIK är saken klar – då har Rosengård vunnit SM-guld.

– Det kan faktiskt bli så men det är inget som vi tänker på. Vi ska bara åka dit och göra vårt, jag förväntar mig inget guldfirande, säger Olivia Schough som inför säsongen kom från Djurgården där hon slogs i botten av tabellen.

– Det är inte lika mycket ångest nu (skratt). Klart det var jobbigt att behöva fajtas i botten, det var en ny sits för mig. Tidigare har jag spelat i topplag så det var en speciell tid, men jag lärde mig också otroligt mycket. Det är skillnad att nu vara i Rosengård och slåss om guldet, klart att det är roligare.

”Tycker vi är det bästa laget” 

Landslagsspelaren Schough har aldrig vunnit ett SM-guld. Två gånger tidigare, säsongen 2015 med Eskilstuna och 2018 med Kopparbergs/Göteborg var hon dock så nära man bara kan komma, men i stället snubblades det på mållinjen med en poäng upp till ligasegraren. 

Nu hoppas 30-åringen på tredje gången gillt. Rosengård förtjänar att ta hem titeln, anser hon.

– Jag tycker att vi är det bästa laget. Vi har hållit en jämn nivå genom hela säsongen vilket man behöver göra för att vinna guld. Vi har gjort det väldigt bra och är värda att vinna. 

Men du tänker alltså inte på att ni kan stå som mästare i Piteå nu?

– Nej, det är absolut inget som vi tänker på. Tänker vi så sätter vi oss själva i en jobbig situation.