Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Började på bänken – blev matchhjälte

Lisa–Marie Utland gjorde två mål när FC Rosengård befäste serieledningen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Norskan började på bänken när Imo Anam fick chansen från start. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Först petad, sedan tvåmålsskytt.

Lisa–Marie Utland tog bänkningen på rätt sätt och var en bidragande anledning till att FC Rosengård slog Djurgården med 3–0.

– Utlands inhopp är precis ett sådant som man vill ha när vi har en tajt konkurrenssituation, säger FCR–tränaren Jonas Eidevall till Sydsvenskan.

FC Rosengård åkte till Stockholm för att ta sig an Djurgården – ett lag som trots namnkunniga nyförvärv i form av Olivia Schough och Pernilla Ekroth inte alls fått spelet att stämma under årets säsong. 

Matchen mot Rosengård blev inget undantag – ett minst sagt tveksamt agerande i samband med ett inkast blev till ett gratisläge för FC Rosengård och Imo Anam som retfullt enkelt kunde rulla in ledningsmålet. 

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall var nöjd med Anams insats. 

– Det är jättekul att hon får göra mål och jag tycker att hon gör en väldigt bra match också. Hon jobbar hårt och visar att hon är duktig med boll, fysiskt stark, smart i hur hon positionerar sig. Hon förtjänade sin startplats, säger Eidevall till Sydsvenskan. 

Utland petad – och tvåmålsskytt

Det var dock en annan Rosengårdsanfallare som skulle stjäla showen den här kvällen. 

Lisa–Marie Utland, Rosengårds mesta målskytt den här säsongen, bänkades inför matchen till förmån för just Anam. I den 60:e minuten byttes Utland in – i den 69:e hade hon gjort två mål och punkterat matchen till Rosengårds fördel.

Eidevall var minst sagt tillfreds med Utlands reaktion på petningen: 

– Utlands inhopp är precis ett sådant som man vill ha när vi har en tajt konkurrenssituation. Det är med den energin vi ska avlösa varandra.