Bekräftat: Rosengård värvar Loreta Kullashi

Loreta Kullashi är klar för Rosengård
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Sportchef Therese Sjögran
Foto: BILDBYRÅN

Anna Anvegård är klar för Everton. 

Nu har Rosengård presenterat hennes ersättare.

22-årige Loreta Kullashi är presenterad av Malmö-klubben. 

– Hon sticker verkligen ut med sitt sätt att spela och har en personlighet som kommer passa i FCR, säger sportchef Therese Sjögran till klubbens hemsida.

I torsdags meddelade FC Rosegård att trion Anna Anvegård, Nathalie Björn och Glodis Viggosdottir lämnar klubben. De har senare presenterats av Everton respektive FC Bayern München. 

Därmed intensifierades jakten på att ersätta nyckelspelarna. 

Under fredagen kom uppgifter om att Rosengård var överens om att knyta till sig Eskisstuna Uniteds 22-årige anfallare Loreta Kullashi. Nu är värvningen i hamn och Kullashi presenterades av Rosengård under söndagen.  

Kontraktet är skrivet över år 2024.

”Hon sticker verkligen ut” 

Kullashi är en spelare som klubben har haft ögonen på länge. 

– Loreta är en av Sveriges största talanger. Hon sticker verkligen ut med sitt sätt att spela och har en personlighet som kommer passa i FCR. Vi har följt henne ett tag och att hon flyttar till oss nu är en bra tajmning både för oss och för henne, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran, till klubbens hemsida.

Hon tror att Rosengårds sätt att spela kommer att passa nyförvärvet bra. 

– Vi har mycket boll i matcherna så Loretas sätt att röra sig på offensiv planhalva kommer utveckla vårt spel ännu mer, säger hon.

Kullashi säger så här om flytten: 

– Det känns fantastiskt att komma till en av Europas största klubbar som har samma ambitioner och målsättningar som jag. Jag hoppas kunna hjälpa laget att ta hem titeln i OBOS Damallsvenskan och nå långt i Champions League, säger hon till hemsidan.

Loreta Kullashi har gjort åtta landskamper för Sverige.